Prethodni članak
Sljedeći članak

Vrtićanci poručili da za pustolovine nisu važne godine

Održan 'Fašnik na Humi'


Nakon duže pauze, Humom na Sutli ponovo su u subotu zavladale maškare zahvaljujući Savjetu mladih Općine Hum na Sutli i Humskoj udruzi mladih čija je želja bila obnoviti stare humske fašničke običaje.

Maskirana povorka okupila se kod radione „Fazan“ te se uz policijsku pratnju uputila prema igralištu OŠ Viktora Kovačića gdje ih je čekala mnogobrojna publika. Nakon što je predsjednik Općinskog vijeća Općine Hum na Sutli Mario Antonić predao ključ Općine u ruke princa Fašnika uslijedilo je predstavljanje maskiranih skupina. Sve to pod budnim okom stručnog žirija kojeg su činili gospođa Crna udovica, g. Mario Antonić i princ Fašnik.

Nakon prisege da će pošteno ocjenjivati, pred žiri je izašlo devet skupina: Dječji vrtić „Balončica“ čiji su se polaznici zajedno sa svojim odgojiteljicama maskirali u lego kockice; pet skupina učenika OŠ Viktora Kovačića (Nogometaši, ŠČ, Humski heroji, Šarolika i Generacija „Z“); članice i članovi Savjeta mladih Općine Hum na Sutli i Humske udruge mladih prikazali su „Covid tim“ na čelu s epidemiologom; Dobrovoljno vatrogasno društvo „Straža“ nas je podsjetilo na Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru gdje su „Vatreni“ osvojili broncu, a predstavila ih je njihova ambasadorica Kolinda Grabar Kitarović; Udruga umirovljenika Hum na Sutli prikazala je svoje aktivnosti u nekoliko sekcija: mažoretkinje, fitness, nordijski hodači i čistači ulica, a na kraju ulazak u Schengen nam je dočaralo Športsko-kuburaško društvo „Sveti Petar“ Brezno koje je za ovu prigodu izradilo i jedan poseban bankomat. Ovo veselo društvo predvodila je Limena glazba Vetropack Straža, a ceremoniju su vodile Vještica i Princeza.

Titula 1. maske Huma i glavna nagrada u iznosu od 100,05 eura pripala je Dječjem vrtiću „Balončica“, drugu nagradu u iznosu od 50 eura odnijeli su „Veseli i aktivni penzići“ , a treću „Vatreni“ odnosno DVD „Straža“ na čiji će račun biti uplaćeno također 50 eura.

Nakon proglašenja pobjednika zabava je nastavljena uz Trio Zagorje band, krafne te ugostiteljsku ponudu, djeci su podijeljeni slatki paketi, a svi su mogli zaigrati tombolu te osvojiti vrijedne nagrade zahvaljujući našim sponzorima kojima najljepše zahvaljujemo! Hvala i redarima, volonterima te svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji „Fašnika na Humi“.

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook