Prethodni članak
Sljedeći članak

Straža prvi finalist zagorskog kupa

Kup NS KZŽ-e, polufinale: Straža – Klanjec 3:1


I dok je skoro sve poznato kad je u pitanju 1. zagorska nogometna liga, jučer smo saznali i prvog finalista zagorskog kupa ove sezone. Za jedno mjesto u završnici borili su se Straža i Klanjec. Kao domaćin Straža nije bježala od statusa laganog[ favorita, tim više što već drugu sezonu igra 4. NL središte. Zanimljivo da je zadnja službena utakmica prije ove između ova dva protivnika odigrana točno dvije godine prije ove utakmice. Tada je u 23. kolu prvenstva u Klanjcu slavila Straža sa 2:0 i osigurala naslov. No, zadnju utakmicu prije ove u Humu na Sutli dobio je Klanjec, također 2:0 u jesenskom dijelu iste sezone 2018/19.

Iako je kiša neumorno padala cijeli dan, po dolasku na igralište lako je bilo uočiti da je teren u sjajnom stanju. Klanjec je imao koju priliku više u prvih 45 minuta, ali Straža je svoje dvije iskoristila. Špoljar je zabio u 36. minuti sa 20 metara, na proigravanje Vincelja, te u 2. minuti sučeve nadoknade prvog dijela iz slobodnog udarca sa također negdje 20 metara. U nastavku Klanjec je pokušavao nekako se vratiti u utakmicu, ali nije išlo. S druge pak strane Straža je u 90. minuti stigla do 3:0. Nakon kontre Vincelj je sjajno proigrao J. Pavića, koji je golom za 3:0 riješio sve dvojbe.

Klanjec je ipak stigao do počasnog gola, u 2. minuti nadoknade, kada je nakon kornera glavom pogodio Berić. Tako je Straža postala prvi finalist zagorskog kupa ove sezone, a njenog protivnika u finalu saznat ćemo u srijedu 26. svibnja, za kada je odgođena druga jučerašnja utakmica između Stubice i Golubovca. Naime, u Stubici je bila puno gora situacija sa igralištem, koje je praktički bilo pod vodom.

KUP NS KZŽ-e POLUFINALE:

STRAŽA – KLANJEC 3:1

SUCI: Meglić, Kožar, Petriško

STRIJELCI: 1:0 Špoljar 36', 2:0 Špoljar 45+2', 3:0 J. Pavić 90', 3:1 Berić 90+2'

STRAŽA: Drašković, Krsnik, Rafaj (76' Križanec), Ilić (84' Brezinščak), Konjić, Čuček (64' Kantoci), M. Pavić (87' J. Pavić), Vincelj, Vidiček, Peček, Špoljar (50' Leško); trener: Mladen Mikša

KLANJEC: Žigman, Novak, Berić, Kolar, Zrnc, Drčić, F. Petrišić (82' Pleško), Trbušić, Brlek (78' F. Pavlinić), Leš, (61' K. Pavlinić) I. Petrišić; trener: Ivan Pozaić

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook