Prethodni članak
Sljedeći članak

Širokopojasni internet za Pregradu, Klanjec, Desinić, Hum na Sutli, Kraljevec na Sutli, Krapinske Toplice, Kumrovec, Tuhelj i Zagorska Sela

Ukupna procijenjena investicija iznosi 85 milijuna kuna, a završetak cjelokupnog procesa odabira očekuje se početkom 2020. godine.


Grad Pregrada, kao nositelj projekta, od listopada 2016. godine provodi pripremu projekta razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa u gradovima Pregradi i Klanjcu te općinama Desinić, Hum na Sutli, Kraljevec na Sutli, Krapinske Toplice, Kumrovec, Tuhelj i Zagorska Sela. Projekt podrazumijeva izgradnju širokopojasne telekomunikacijske mreže temeljene na tehnologijama kojima će se osigurati brzi i ultrabrzi pristup svim korisnicima koji se nalaze unutar obuhvata projekta. U proteklom vremenu provedene su tri javne rasprave, mapirano je projektno područje, odabran je investicijski model te je izrađen Plan razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa za područje navedenih jedinica lokalne samouprave. Plan razvoja, izrađen od strane tvrtke Corellia savjetovanje, potvrđen je od strane HAKOM-a 4. lipnja 2019. godine čime je ispunjen glavni preduvjet za prijavu projekta na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima”.

Prijava na natječaj sastoji se od 3 dijela :Javni poziv – iskaz interesa (JLS kao nositelji pojedinačnih projekata dostavljaju iskaz interesa za sudjelovanje u postupku pred-odabira na temelju odobrenih Planova razvoja širokopojasne infrastrukture), Javni poziv – dostava prijava (odabire se operator koji će imati pravo podnijeti projektni prijedlog na Ograničeni poziv, a za PRŠI za koji bude odabran) te Ograničeni poziv (podnošenje projektnih prijedloga).

Grad Pregrada zajedno je s partnerskim gradovima i općinama iskazao interes za sudjelovanje u postupku pred-odabira 10. srpnja (1. faza Javnog poziva). U drugoj i trećoj fazi, prema uvjetima Javnog poziva, privatni telekomunikacijski operateri odlučuju hoće li i na kojem području ulagati u izgradnju širokopojasnog pristupa. Ukupna procijenjena investicija za naše područje iznosi 85 milijuna kuna, a završetak cjelokupnog procesa odabira očekuje se početkom 2020. godine.

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook

Za sve skupine vozila otvoreni su: -autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; - autocesta A6 Rijeka-Zagreb; -Jadranska magistrala (DC8); -državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; -Krčki most; -Paški most. Mokri su i skliski kolnici mjesti...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program