Prethodni članak
Sljedeći članak

Rebalans proračuna zbog oko 856 tisuća kuna obeštećenja za obitelj smrtno stradalog radnika u trgovačkom društvu „ Humkom „ 2012. godine

Najvažnije točke rebalans proračuna za 2020. godinu i završno financijsko izvješće za 2019.


Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Huma na Sutli među najvažnijim točkama bio je rebalans proračuna za ovu godinu i završno financijsko izvješće za prošlu godinu, u kojem su popraćene sve aktivnosti koje su se odvijale tijekom prošle godine. - Prvi rebalans proračuna za 2020. godinu donesen je prije svega radi konačne presude suda koju je dobilo komunalno poduzeće Humkom d.o.o. koje je u vlasništvu Općine, radi slučaja iz 2012. godine kada su na radu smrtno stradala dvojica radnika Humkoma, Dalibor Števinović i Josip Drašković, dok pravi razlozi gušenja još uvijek nisu poznati.

Jedno obeštećenje riješeno je u protekle dvije godine, a odšteta je iznosila milijun kuna, a nova presuda za obitelj Drašković iznosi 856.000 kuna. Tu stavku nismo bili predvidjeli u proračunu, s obzirom na inače očekivanu sporost sudstva. No, sud u Osijeku promptno je donio presudu. Presuda je temeljena na istim elementima kao i prva, samo što je u obitelji Drašković jedan član manje, zato je i cifra nešto manja – rekao je načelnik Zvonko Jutriša. U proračunu za ovu godinu za 100.000 kuna pojačana je i stavka na izgradnji i uređenju javne rasvjete, što sada ukupno iznosi 300.000 kuna te u stavci komunalna infrastruktura i fekalna odvodnja za 200.000 kuna, i sada ukupno iznosi 400.000 kuna. Općina Hum na Sutli potpisala je i sporazum s Hrvatskim vodama za zajedničko financiranje projekta izgradnje fekalne odvodnje na mikrolaciji Mali Tabor – Poredje. - Kako je Općina Hum na Sutli dobar dio sredstava iz prošle godine prenijela u ovu, nikakvih udara i poremećaja za proračun radi rebalansa neće biti – pojasnio je načelnik Jutriša. Među zanimljivim informacijama je i to da je otvorena formalno pravna procedura vezana za određene aktivnosti oko izgradnje budućih sportskih objekata uz NK Straža u Lastinama. - Projekt će se realizirati uz kreditno zaduženje, koje nam neće stvarati nikakve probleme jer nam uskoro ističe kredit koji imamo za uređaj za pročišćavanje otpadnih voda. Želimo izgraditi pomoćne objekte za nogometaše NK Straža sa svim popratnim sadržajima i reflektorskom rasvjetom, a koji će biti primjereni za vrstu natjecanja u kojoj se natječaju humski nogometaši – zaključio je Jutriša.

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Zbog prevrnutog teretnog vozila, prekinut je promet državnom cestom Josipovac - čvorište Nemetin (DC2)....

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program