Prethodni članak
Sljedeći članak

Potpisan ugovor za izgradnju nove državne ceste kroz poslovnu zonu koju Humčani čekaju već 25 godina

Riječ je o cesti dužine oko 2 km, ukupne vrijednosti više od 20 milijuna kuna s otkupom zemljišta i samim radovima, izuzetno bitnoj za humske gospodarstvenike i njihov razvoj


U Humu na Sutli danas je svečano potpisan ugovor za izgradnju nove državne ceste kroz poslovnu zonu Drajža. Riječ je o cesti dužine oko 2 km, ukupne vrijednosti više od 20 milijuna kuna s otkupom zemljišta i samim radovima, izuzetno bitnoj za humske gospodarstvenike i njihov razvoj, jer postojeća cesta koja prolazi kroz naselja nije primjerena za šlepere i kamione. Izvođač radova je Colas Hrvatska, a rok za izvođenje radova je 6 mjeseci od uvođenja u posao, koji kreće za nekoliko tjedana.

 

-Zadovoljstvo mi je što konačno kreće ova cesta, san Humčana i gospodarstvenika Huma već punih 25 godina. Konačno smo uspjeli u mandatu ove Vlade reći da ćemo ući u taj projekt, a danas smo dokazali potpisivanjem ovog ugovora da će početi i radovi. Ta je cesta najvažnija za našu poslovnu zonu u kojoj imamo preko 1000 zaposlenih i dnevni je moving toliki da je gotovo neodrživo koristiti ovu običnu prilaznu cestu koja je odavno trebala biti isključivo za naselje – rekao je načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša. Dodao je da se u prvoj fazi gradi 1600 metara ceste te rotor na D206 oko 500 metara. Dosada je utrošeno oko 5 milijuna kuna za otkup zemljišta od strane Hrvatskih cesta milijun kuna su koštale sve pripremne radnje koje je Općina učinila do zaključno s građevinskom dozvolom,a sami radovi koštaju oko 12, 5 mil. kuna.

 Predsjednik Uprave i direktor tvrtke Omco Croatia Darko Ranogajec istaknuo je kako će im ova investicija značiti puno, jer zapošljavaju 750 ljudi, a desetine kamiona dnevno prolazi neprimjerenom prometnicom. – Nova cesta je bila nužnost i potreba, zahvaljujem se građanima i susjedima koji nas trpe sve ove godine. Nužno je razmjestiti i granični prijelaz Rogatec, koji nam onemogućava prolaz s teretom, moramo preko Lupinjaka i Maclja. Ta nova državna cesta mora završiti s jednim nastavkom novog graničnog prijelaza Hum na Sutli – Rogaška Slatina i direktnom izlazom iz industrijske zone Hum na Sutli na zapad – rekao je Ranogajec.

Josip Grilec, direktor Stražaplastike naglasio je da je cesta osnova u industriju. -Ako imate dobru prometnicu možete razvijati industriju, a posebno je ona od vitalnog značaja za industriju koja počiva na dovozu i odvozu sirovina i proizvoda.


Goran Puž predstojnik Ureda uprave Hrvatskih cesta rekao je da je ova cesta poddionica državne ceste D 233 koja vodi od Huma do Malog Tabora i da su relativno brzo uspjeli pribaviti sve dozvole te obaviti sve predradnje s kojima se inače odugovlači, posebice oko javne nabave.

 

Mario Antonić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta rekao je da je izrazito ponosan kao Humčan što će nova cesta koja se gradi biti žila kucavica Huma na Sutli jer će smanjiti pritisak na postojećoj prometnici, i omogućiti daljnji razvoj tvrtki , a u budućnosti kada cesta krene prema zapadu povezivanje s turizmom na Sutlanskom jezeru.

 

-Ovo je povijesni dan za Općinu Hum na Sutli, za ovo gospodarsko koje čini ukupno 33 posto gospodarstva Krapinsko – zagorske županije. 2017. godine smo ovdje došli s predsjednikom Vlade, sjeli s gospodarstvenicima i načelnikom razmotrili ovu temu te uvidjeli koliko je ta cesta neophodna, učinili sve potrebne napore da se ona projektira. U roku pola godine s ovom cestom ćemo i završiti. To je samo jedna od 500 milijuna kuna direktnih investicija Hrvatskih cesta na području KZŽ u protekle 4 godine – naglasio je ŽarkoTušek.

 

 

 

 

 Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook

Životinja (uočena je srna) na autocesti A1 na 61+000 km između čvora NOVIGRAD i čvora BOSILJEVO I. Molimo korisnike za dodatan oprez. Zbog teške prometne nesreće prekinut je promet na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zabok i Sveti...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program