Prethodni članak
Sljedeći članak

POGLEDAJTE NAGRAĐENE BALKONE, VRTOVE, VOĆNJAKE, TRSJA: Ovi vrijedni ljudi čine Hum cvjetnim i još ljepšim

Dodijeljena priznanja u akciji „Cvjetni Hum 2020. u organizaciji Turističke zajednice i Općine Hum na Sutli


U nedjelju, 20. rujna, na terasi Pivnice Cantina, u Klenovcu Humskom, održana je završna svečanost 16. ekološke akcije „Cvjetni Hum 2020.“, koju je organizirala Turistička zajednica i Općina Hum na Sutli. Komisija za obilazak i ocjenjivanje humskih okućnica u sastavu: Ljiljana Blažun, predsjednica te članovi Anica Kovačić, Biserka Halužan, Jožica Poredski i Paulina Bogović, obišla je od srpnja do rujna gotovo 180 domaćinstava u Općini. Općinski načelnik Zvonko Jutriša uručio je prigodna priznanja najboljima u 18 kategorija te je podijelio pakete lukovica, što će u proljeće sljedeće godine sasvim sigurno cvjetno preobraziti Hum na Sutli.

Naj priznanja
Ove su godine priznanja za najljepše balkone primile Slavica Irgeher, Hum na Sutli 222, i Ljiljana Jutriša, Druškovec H. 81-1, a za najljepšu cvjetnu terasu Petar Vražić, Hum na Sutli 222-2. Najljepšim humskim okolišem i okućnicom proglašena su domaćinstva Nine i Denisa Firšt, Lastine 35-1, te Gordane Lovrenčić, Druškovec H. 68. U kategoriji tradicijski vrt priznanje su dobili Sidonija Jurak, Druškovec H.2, te Ana Podhraški i Ivan Firšt, Grletinec 14-1. Za najljepše uređeni voćnjak priznanje je pripalo Jelki i Slavku Firšt, Grletinec 13, Ivanu Lazičkom, Lastine 18, i Rozaliji Miklaužić, Lastine 18-7. U kategoriji zimzelen priznanje su primile Snježana Čuček, Lupinjak 73-1, i Ivanka Miklaužić, Hum na Sutli 107, a u kategoriji trsje Biserka i Ivan Lipnjak, Druškovec H. 18. Najljepše tradicijske ruže ove je godine imala Anđela Štruklec, Grletinec 83, za cvjetni detalj priznanje je primila Marija Stuhne, Prišlin 69-1, a u kategoriji poslovni prostor Vetropack Straža d.d., Hum na Sutli 203.

Specijalna kategorija
U specijalnoj kategoriji cvijeće dobrodošlice priznanje su primile Biserka Štih, Brezno Gornje 8, i Snježana Žerjav, Klenovec H. 47, a u kategoriji cvijeće i ja Verica Rebernjak, Rusnica 56, i Sanja Zajec, Strmec H. 20. U specijalnoj kategoriji cvjetni kutak priznanje je primila Tatjana Gorišek Jančin, Zalug 14-1, a za humska okna Milica Sambolić, Brezno Gora 19. U specijalnoj kategoriji kutak za odmor priznanje je pripalo Zlati i Dušanu Stuhne, Vrbišnica 51. U specijalnoj kategoriji marljiv kao crv priznanje su primile Jožica Cerovski, Prišlin 20, i Anica Ivić, Zalug 19, a u kategoriji mirisi i okusi mediterana Dragutin i Nevenka Bračun, Poredje 18. A u posljednjoj specijalnoj kategoriji moja kućica - moja slobodica priznanje je primila Višnja Vnučec, Hum na Sutli 221. U kulturno-umjetničkom programu, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medije RH, nastupili su mladi glazbenici Neven Hrustić iz Zagreba i Ninoslav Plantak iz Varaždina kao DUO GITARA te izveli kratki program svjetski poznatih skladatelja, čime su oduševili nazočnu publiku. Za dobru gastro-atmosferu pobrinula se Pivnica Cantina, dok je prostor uredila Anica Kovačić. U skladu s epidemiološkim mjerama, svečanosti su nazočili samo dobitnici ovogodišnjih priznanja.

Slavica Irgeher Ljiljana Jutriša Petar Vražić Nina i Denis Firšt Gordana Lovrenčić Sidonija Jurak Jelka i Slavko Firšt Ivan Lazički Rozalija Miklaužić Snježana Čuček Ivanka Miklaužić Anđela Štruklec Vetropack Straža

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina). ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program