Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Hum na Sutli donijela je proračun za 2020. godinu

Općina Hum na Sutli donijela je proračun za 2020. godinu


Općina Hum na Sutli donijela je proračun za 2020. godinu u iznosu od 23,4 milijuna kuna. - U investicijskom pogledu među značajnim stavkama u proračunu je rekonstrukcija ceste Lupinjak – Klenovec – Taborsko sufinancirana iz europskih fondova čiji se završetak planira u idućoj godini. Do sada su rekonstruirane 2/3 te ceste, koja je ukupno vrijedna 10 milijuna kuna. U idućoj godini za tu cestu je namijenjeno još oko 4 milijuna kuna.

Veća stavka u proračunu je i izgradnja pratećeg objekta za Nogometni klub Straža. Investicija je to, za koju je u proračunu namijenjeno oko 1,5 milijuna kuna. Kroz rebalans će se iznaći još toliko, tako da će projekt ukupno stajati oko 3 milijuna kuna – rekao je načelnik Zvonko Jutriša, čija je želja da u idućoj godini novoizgrađeni sportski objekt bude pod krovom.

Više sredstava za dječji vrtić

U idućoj godini više će se izdvajati i za dječji vrtić, i to oko 400 tisuća kuna više jer se gradi dislocirani pogon dječjeg vrtića na Gornjem Humu, u dvorani župnog dvora Prišlin za 22 mališana koji su bili na listi čekanja i nisu se mogli upisati u matični vrtić, u kojem više nema mjesta.

U 2020. Općina Hum na Sutli nastavit će i s daljnjim poboljšanjem komunalne infrastrukture, pa je tako, prema riječima načelnika Jutriše, u planu asfaltiranje nerazvrstanih cesta 600.000 kuna, te nogostupa u vrijednosti do 700.000 kuna. U proračunu su namijenjena sredstava i za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju kino dvorane, uređenje biciklističkih staza i sufinanciranje kanalizacijskog sustava, odnosno fekalne odvodnje te prometno i parkirno uređenje centra Huma. Predviđena su i sredstva za sufinanciranje dogradnje osnovne škole, ukoliko tu investiciju pokrene Krapinsko – zagorska županija u čijoj je ingerencija školstvo.

Održavanje cesta

Općina Hum na Sutli prva je pokrenula u KZŽ projekt sufinanciranja ŽUC – a sa ciljem kvalitetnijeg održavanja. županijskih cesta na području općine, u proračunu smo osigurali 300.000 kuna, s obzirom da su ŽUC –ove ceste na području Huma na Sutli u dosta lošem stanju. Upravo iz toga razloga se angažirala Općina te će i u narednim godinama nastaviti sufinancirati program obnove tih cesta. Nastavlja se i projekt 'Prevencija i liječenje demencije' vrijedan pola milijuna kuna, financiran 100% sredstvima Europskog socijalnog fonda. Do sada je utrošeno 100.000 kuna, a u idućoj godini ostatak od 400.000 kuna. Načelnik Jutriša istaknuo je i da su Hrvatske ceste otvorile javnu nabavu za izgradnju nove državne ceste kroz poduzetničku zonu, čija je ukupna vrijednost 14 milijuna kuna, tako da će se značajniji pomaci na tom projektu itekako vidjeti u godini koja je pred nama.

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook

Opasnost je od naleta na životinju na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvorova SV.HELENA i POPOVEC te na 36.+600 km između čvorova VARAŽDIN i VARAŽDINSKE TOPLICE.   Zbog vjetra na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, Jadranskoj...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program