Prethodni članak
Sljedeći članak

[OBITELJ I JA U NJOJ] Održane radionice podrške roditeljstvu i poticanja očeva na aktivniju roditeljsku ulogu

Na redu je još jedna radionica, u srijedu, 8. prosinca


U Humu na Sutli održane su dvije od ukupno 6 edukativnih radionica u sklopu projekta „Obitelj i ja u njoj“, projekta podrške roditeljstvu pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Obje radionice održala je patronažna sestra Gordana Špoljar, bacc. med. techn., ispred projektnog partnera Doma zdravlja KZŽ. Time je završen ciklus radionica usmjerenih na najraniju djetetovu dob, pa su sudionicima podijeljene edukativne brošure i potrepštine za bebine prve dane koje su nabavljene u sklopu projekta.

„Što kada mama i beba izađu iz rodilišta? Kako prepoznati depresiju nakon poroda? Koja je važnost podrške i kako je pružati? Kako se povezati s bebom? Kako naučiti biti otac? Kako čitati bebin plač?“ dio je mnogobrojnih savjeta i smjernica za očeve i one koji se u toj ulozi nalaze, sa prve radionice pod nazivom „Priprema za trudnoću, porod i roditeljstvo“ održane 3. prosinca u prostorijama Općine Hum na Sutli.

Druga je radionica pod nazivom „U ritmu jedne bebe“ odgovarala na pitanja poput: "Kako biti odgovoran roditelj? Koja je uloga majke, a koja oca, u odgoju djeteta? Što se sve može očekivati u svakom od tromjesečja trudnoće te kako se otac može uključiti u iščekivanje djeteta? Kako prepoznati početak poroda i koji su sve stadiji poroda? Kakva su iskustva očeva koji su prisustvovali rođenju njihovog djeteta? Što kada mama i beba dođu kući?“

Ovaj projekt podrške roditeljstvu najvećim je dijelom usmjeren na poticanje očeva na veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu, a provodit će se do travnja iduće godine. Kao posljednja projektna aktivnost, planiran je cjelodnevni boravak očeva i djece u parku prirode Papuk te u adrenalinskom parku unutar njega. Ta će, kao i sve preostale aktivnosti, biti besplatne za sve sudionike.

Iduću edukativnu radionicu pod nazivom „Samopouzdanje djece i mladih“ održat će Laura Albus, mag. soc. rada. ispred Obiteljskog centra Krapina, u srijedu, 8. prosinca 2021. s početkom u 17 sati u maloj dvorani Općine Hum na Sutli. Pozivaju se tate i oni koji se u toj ulozi nalaze (poočimi, djedovi, stričevi, ujaci, kumovi...) s područja Krapinsko - zagorske županije da se uključe u projektne aktivnosti te da, ukoliko to žele, sa sobom povedu i svoje najmanje.

Više o projektu i projektnim aktivnostima može se pronaći na facebook stranici „Obitelj i ja u njoj“.

 

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook