Prethodni članak
Sljedeći članak

Naselje Klauže u Humu na Sutli dobiva novu vizuru

Na području Općine Hum na Sutli i ovoga je ljeta otvoreno nekoliko gradilišta


U naselju Klauže istovremeno se radi na dvije odnosno tri investicije. Gradi se fekalna odvodnja, a u sklopu toga i kompletna rekonstrukcija te asfaltiranje ceste. Osim odvodnje, stanovnici naselja Klauže dobivaju i igralište s umjetnom travom, čiji su radovi također aktualni.

 

– Izgradnjom fekalne odvodnje u naselju Klauže zaokružit će se pokrivenost odvodnje za čitav ovaj centar Huma, s obzirom da je fekalna odvodnja uz državnu cestu riješena već ranije. Radovi su vrijedni oko 1.500.000 kuna, a investiciju financiraju Hrvatske vode, Općina Hum na Sutli i Humvio d.o.o. Hum na Sutli. Uz uređenje odvodnje prišlo se odmah i kompletnoj rekonstrukciji ceste u dužini 600 metara – rekao je načelnik Zvonko Jutriša.

Nova slika

U Klaužama bi za mjesec dana trebalo biti uređeno i igralište s umjetnom travom, vrijednosti do 400.000 kuna. Ova je investicija potpomognuta sredstvima LAG-a Zagorje – Sutla u vrijednosti 300.000 kuna, a ostatak će financirati Općine Hum na Sutli. - Uređenjem fekalne odvodnje, zatim rekonstrukcijom i asfaltiranjem ceste te novim igralištem, Klauže će dobiti jednu novu vizuru, sliku i kvalitetu – istaknuo je Jutriša. Radovi na odvodnji su završeni, ovaj tjedan kreće asfaltiranje, a krajem kolovoza bit će završeno i igralište. Prema riječima načelnika Jutriše, završena je i rekonstrukcija značajne dionice, državne ceste D229 kroz Prišlin koja je dobila i 1200 metara nove pješačke staze. Radovi na toj cesti započeli su prije tri godine, najprije prvi dio, od crkve u Prišlinu, a prošle godine i jedan zahvat bliže prijelazu Mali Tabor.

 

 Sigurniji promet

- To je najgušće naseljeni dio, a ovom rekonstrukcijom dobit će se pretpostavke za kvalitetniji i sigurniji promet pješaka i učenika koji idu u školu u Prišlinu – zaključuje Jutriša. Radove na rekonstrukciji i na jednom dijelu nogostupa od 700 metara financiraju Hrvatske ceste, a ostatak od 500 metara Općina Hum na Sutli u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU. Ukupno je investicija vrijedna 3 milijuna kuna. Inače, to je cesta koja se dalje povezuje uz sutlansku cestu u koridoru budućeg Sutlanskog jezera prema Zagorskim Selima i na izlaz Zaprešić, a u budućnosti će se ta cesta spojiti upravo kod GP Mali Tabor s budućom novom državnom cestom koja ide od centra Huma kroz industrijsku zonu Drajža, a čiji radovi počinju kroz koji tjedan.

 

 

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook

Zbog prometne nesreće na autocesti A11 Zagreb-Sisak na naplatnoj postaji MRACLIN u smjeru Siska vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. Molimo korisnike za pojačan oprez.  Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mog...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program