Prethodni članak
Sljedeći članak

Najveća božićnica u Vetropack Straži, kod obrtnika ovisi o naplati njihova posla

Poštanskim djelatnicima nagrada 3.500 kuna, HEP-ovim 2.300, a Omco Croatia isplatila je već 3500 kuna, dobit će još dar u naravi od 600 kuna i 600 kuna po djetetu. Ukupno u ovoj godini zaposlenici Omca dobili su 8.000 nagrade po zaposleniku


Hoće li svojim zaposlenicima, kada i koliko isplatiti božićnicu pitali smo u nekim tvrtkama odabranim nasumce. - Odluka je uprave da se ti podaci ne mogu javno objaviti – pomalo nas je iznenadio odgovor Zagorskog metalca, ali što se ne može doznati, ne može se. Zato su nam odgovorili gotovo svi drugi. Zagorski vodovod d.o.o. Zabok ima zaposleno 197 radnika. Sukladno odredbama važećeg Kolektivnog ugovora, Zagorski vodovod d.o.o. će, tijekom prosinca, svojim radnicima isplatiti božićnicu u iznosu od 1.000,00 kuna.

Iznimni napori – adekvatna prigodna nagrada


'Hrvatska pošta pripremila je i osigurala sredstva za isplatu jednokratne prigodne nagrade u iznosu 3.500 kuna za sve radnike, a bit će isplaćena 16. prosinca. - Ova godina bila je jedna od izazovnijih u povijesti tvrtke, a naši radnici nisu stali niti jedan dan za vrijeme pandemijske krize. Za vrijeme trajanja karantene na proljeće, naši poštari, operateri u poštanskim uredima i vozači bili su jedni od rijetkih koji su nastavili hodati ulicama i povezivati sve krajeve Hrvatske. Dapače, i danas, uslijed drugog vala pandemije, svi zajedno ulažemo iznimne napore kako bi dostavili pošiljke na vrijeme i nastavili biti građanima na usluzi. Iz tih razloga naši radnici su zaslužili i adekvatnu jednokratnu prigodnu nagradu – odgovoreno nam je iz korporativnih komunikacija Hrvatskih pošta, a odgovor smo primili i od HEP-a.


Solidarizirali se i još dobivaju 2.300 kuna


'U skladu s odredbama Kolektivnog ugovora HEP grupe i Sporazuma sa sindikatima, Hrvatska elektroprivreda će u prosincu isplatiti nagradu za radne rezultate svim radnicima u iznosu od 2.300 kuna. Podsjećamo da su još u ožujku ove godine, solidarizirajući se sa sugrađanima pogođenima situacijom u vezi s epidemijom koronavirusom COVID-19 i potresom u Zagrebu i okolici te s pripadnicima svih angažiranih službi, svi radnici HEP-a pristali na odricanje dijela svojih prava iz Kolektivnog ugovora u iznosu od 500 kuna za ovu godinu, odnosno ukupno 5,1 milijun kuna na razini HEP grupe. Ta su sredstva donirana za borbu protiv epidemije koronavirusa, na račun akcije "Hrvatska protiv koronavirusa" te za sanaciju posljedica potresa u Gradu Zagrebu i okolici, na račun akcije "Zajedno za Zagreb".


Hum na Sutli prednjači


Tradicionalno, najveće božićnice su u Humu na Sutli. 'U Vetropack Straži već tradicionalno svojim radnicima uz plaću za studeni isplatit ćemo i božićnicu. Tako će 648 zaposlenika ove tvrtke uz plaću biti isplaćeno još 5600 kuna neto. Omco Croatia, također iz Huma na Sutli, zapošljava 755 djelatnika. Uz isplatu plaće u prosincu, isplaćena je božićnica u iznosu 3.500 kuna čime je tijekom 2020. godine isplaćeno 8.000 kuna neoporezivih dodataka s osnove prigodnih nagrada i nagrada za radne rezultate. U prosincu je također zaposlenicima dodijeljen dar u naravi u iznosu od 600 kuna, te zaposlenicima s djecom mlađom od 15 godina dar djeci u iznosu 600 kuna po djetetu. Komunalno Zabok isplatilo je božićnicu u iznosu od 1.500 kuna.


Obrtnici se nadaju...


Za božićnice pitali smo i neke obrtnike. Josip Pleško 'OMP' još nije donio odluku. - Trenutno smo desetkovani zbog samoizolacija i bolesti djelatnika i u ovom trenutku doista još ne možemo donijeti odluku – rekli su nam. Tiskara, izrada štambilja Brigita Rogan iz Bedekovčine ima troje zaposlenih. Prošle godine dobili su božićnicu svako po tisuću kuna. - Želja mi je da i ove godine bude tako, no sve ovisi o priljevu novca – rekla nam je vlasnica Rogan. Stjepan Kotarski, vlasnik Plinotehnike odgovorio nam je da ima zaposleno troje djelatnika i oni će dobiti božićnicu u iznosu od 1100 kuna.

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook