Prethodni članak
Sljedeći članak

[CVJETNI HUM] Nagrađene najljepše okućnice, balkoni, vrt, trsje, a jedna od kategorija je i Marljiv kao crv

Dodijeljena priznanja u akciji „Cvjetni Hum 2019.“


U nedjelju, 17. studenoga, održana je završna svečanost jubilarne 15. ekološke akcije „Cvjetni Hum 2019.“, koju je organizirala Turistička zajednica i Općina Hum na Sutli.Komisija za obilazak i ocjenjivanje humskih okućnica u sastavu: Ljiljana Blažun, predsjednica, te članovi Anica Kovačić, Biserka Halužan, Jožica Poredski i Paulina Bogović, obišla je od srpnja do rujna gotovo150 domaćinstava u Općini. Nakon multimedijske projekcije kroz 350 fotografija, Zvonko Jutriša, općinski načelnik uručio je prigodna priznanja najboljima u 18 kategorija, te je podijeljeno više od 1000 lukovica, što će u proljeće sljedeće godine sasvim sigurno cvjetno preobraziti Hum na Sutli.

Najljepšom Humskom okućnicom proglašena su domaćinstva Dragutina i Nevenke Bračun, Poredje 18, i Gordane Grahovar, Mali Tabor 14/3. U kategoriji najljepših Balkona i terasa ovogodišnje priznanje pripalo je Zvjezdani Drenški, Rusnica 64/1, Boženi Kanić, Druškovec H. 83, i Anici Mikša, Prišlin 56/1. U kategoriji Tradicijski vrt priznanje je dobila Silvija Očko, Lastine 2/1, u kategoriji Voćnjak Dušan Stuhne, Vrbišnica 50/3, u kategoriji Zimzelen Slavica Večerić, Orešje H. 27, a za Živicu je priznanje pripalo Vjekoslavu i Mariji Vuk, Druškovec H. 1. U kategoriji Trsje priznanjeje primio Zvonko Čoh, Prišlin 88, a za najljepše Tradicijske ruže Slavka Mikša, Mali Tabor 7, i Valentina Železnik, Klenovec H. 45/2. Za kategoriju Cvjetni detalj priznanje je primila Božica Svečak, Druškovec H. 70/1, a za Poslovni prostor Ljekarna Hum na Sutli, Hum na Sutli 172/1.

okućnica Dragutina i Nevenke Bračunokućnica Gordane Grahovar

U specijalnoj kategoriji Cvijeće dobrodošlice priznanje su primile Višnja Čuček, Klenovec H. 62, i Zdenka Čuček, Vrbišnica 56, a u kategoriji Cvijeće i ja Milica Barić, Orešje H. 4,i Dijana Tepeš, Mali Tabor 49/1. Uspecijalnoj kategoriji Cvjetni kutak priznanje su primili Renato Špoljar, Mali Tabor 83, i Dragica Večerić, Vrbišnica 21. U specijalnoj kategoriji Kutak za odmor priznanje je pripalo Jadranki Čuček, Lupinjak 74/1, Anici Šeligo, Mali Tabor 6/1, i Vesni Završki, Druškovec H. 86/2. U specijalnoj kategoriji Marljiv kao crv priznanje je primila Marija Stuhne, Prišlin 69, a u kategoriji Moja kućica - moja slobodica Zdenka Štruklec, Poredje 50. U specijalnoj kategoriji Zelenilo priznanje je pripalo Brigiti Pongračić, Prišlin 97, a za Mirise začinskog bilja Katici Auguštin, Hum na Sutli 174.

Svoj doprinos u pripremi domjenka dala je Tanja Topić, zamjenica općinskog načelnika, kroz projekt „Humske potice“. Humčanke: Ljiljana Blažun, KaticaAuguštin, Jožica Poredski, Zdenka Majcenić, Marija Stuhne, Janja Boršić, Vida Mikša te Tanja Topić, ispekle su 11 potica s raznim slatkim i slanim nadjevima, čime su oduševile sve nazočne. Najavile su i knjigu recepata humskih potica u pdf formatu. U kulturno-umjetničkom programu nastupile su humske mažoretkinje, koje već dvije godine u dvije dobne skupine marljivo vježbaju ritmiku, mažoret ples, te osnove baleta, jazz dancea i hip hopa. Mlađu skupinu predstavljaju djevojčice od predškolskog uzrasta do četvrtog razreda OŠ, dok su u starijoj grupi djevojke od 5. do 8. razreda OŠ. Osim mažoretkinja, u programu je nastupio Mješoviti pjevački zbor domaćeg KUD-a Rikard Jorgovanić, zatim djeca iz humskog Dječjeg vrtića „Balončica“, te publici već dobro poznati Dino i Karla Miklaužić. Za dobru kapljicu pobrinula se Udruga vinogradara i podrumara „Humska kapljica“, dok su općinsku dvoranu već tradicionalno uredile dvije Ane: Ana Vukas i Anica Kovačić.

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook

Opasnost je od naleta na životinju na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvorova SV.HELENA i POPOVEC te na 36.+600 km između čvorova VARAŽDIN i VARAŽDINSKE TOPLICE.   Zbog vjetra na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, Jadranskoj...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program