Prethodni članak
Sljedeći članak

Vlada policiji, učiteljima, sucima i javnim službama diže plaće za 30 posto!


Iduća je godina superizborna: u proljeće europarlamentarni, u ljeto za Sabor, potkraj godine predsjednički izbori. Poslovni portal Lider primijetio je kako za plaće u državnom i javnom sektoru država iduće godine planira izdvojiti 5,2 milijarde eura.

“To je povećanje od 1,3 milijarde, odnosno čak 32,2 posto! Bit će to najljepši božićni dar za vojsku od oko 240.000 zaposlenika, odnosno za dva-tri puta više glasača iz kućanstava kojima će dogodine plaće rasti u prosjeku gotovo za trećinu”, piše Liderov urednik i novinar Goran Litvan.

Da plaće u državnoj administraciji, pravosuđu i drugim javnim tijelima treba značajno povećati, slaže se i predsjednica uprave Podravke Martina Dalić.

Čelnica koprivničke kompanije kaže kako gospodarstvo i dalje “muči efikasnost institucionalne strukture – državne administracije, pravosuđa i drugih različitih tijela čija brzina i način reakcije na promjene i prijetnje iz okruženja značajno utječe na poslovno okruženje”.

“U traženju rješenja ne vidim drugog načina od povećanja plaća i s tim povezanog povećanja kompetencija u državnim i javnim službama, ali i unapređenja praksi upravljanja u javnom sektoru.

Samo s boljim i zadovoljnijim ljudima u javnom sektoru dobit ćemo i bolja rješenja – kako u administrativnim postupcima, tako i u porezima, u neporeznim nametima, u zakonodavnim rješenjima i mnogim drugim područjima koja utječu na konkurentnost naših poduzeća.

Kao i u gospodarstvu, za bolje rezultate potrebni su bolje plaćeni ljudi s širim kopetencijama koji rade unutar funkcionirajuće upravljačke strukture”, naglasila je Martina Dalić u petak.

Još članaka iz "Hrvatska"

Facebook