Prethodni članak
Sljedeći članak

Svinjogojci traže prekid eutanazije zdravih svinja. Vlastima poručuju: 'Ako ne ide mirnim putem, bit će oluje...'


Afrička kuga i dalje stvara probleme u Slavoniji, a svinjogojci nisu mirniji ni nakon sastanka s predstavnicima Ministarstva iz kojeg dolazi naredba da svi koji nemaju kategoriju 3, svinje moraju zaklati do kraja mjeseca, javio je RTL Danas.

- Ministarstvo poljoprivrede i Vlada će trebati odlučili želi li pomoći hrvatskom seljaku i selu. Inzistiramo da se prekine eutanazija zdravih svinja, a imaju rok od 15 dana da se o tome očituju. Nakon toga tražit ćemo sastanak s resornom ministricom i premijerom jer on je glava kuće, koji bi ovo sve mogao poboljšati da se pomogne hrvatskom selu - rekao je Tomislav Pokrovec, predstavnik Stožera za obranu hrvatskog sela pritom objasnivši da su u zadnja tri-četiri mjeseca imali prvo jako nevrijeme koje je ostavilo dosta štete i uništilo veliki broj staja, a onda je krenula afrička svinjska kuga.

- Sad smo dobili zadnji udarac, kolac u srce što se kaže po pitanju afričke svinjske kuge - dodaje. Također, smatra da su nadležnima dali razuman rok da se očituju što i kako dalje, a u suprotnom situaciju će nastojati riješiti mirnim putem, a ako ni to ne urodi plodom spremni su poduzeti daljnje korake.

- Ako ne bude mirnog puta, onda će biti oluje veće nego što je bila ona prirodna od prije tri mjeseca jer ne možemo živjeti ovako - zaključio je.

Još članaka iz "Hrvatska"

Facebook