Prethodni članak
Sljedeći članak

Stigla je najavljivana promjena vremena. Što nas očekuje idućih dana?


Oblaci, povremena kiša, lokalno i obilna, praćena grmljavinom, u najvišem gorju vjerojatno i snijeg, te zamjetan sjeveroistočnjak, na sjevernom dijelu Jadrana bura, ponegdje na udare i olujna, pojačavat će osjećaj hladnoće prouzročen padom temperature zraka. Tako će sljedeća poslijepodneva u mnogim mjestima biti hladnija od nekih donedavnih jutara, a najniža jutarnja temperatura u kopnenom će se području približiti nuli.

Vrijeme danas

Tako će danas na istoku Hrvatske već od jutra biti oblačno s kišom, ponegdje čak i grmljavinom. Zapuhat će umjeren do jak sjeveroistočni vjetar pa će se temperatura s jutarnjih 16 do 18°C popodne sniziti na 11 do 13°C. Jutro će biti najtopliji dio dana i u središnjoj Hrvatskoj, a s umjerenim i jakim sjeveroistočnim vjetrom popodne će zahladnjeti na 10 do 13°C. Prevladavat će oblačno s kišom, na jugu područja lokalno obilnom.

I u gorju i na sjevernom Jadranu oblačno s kišom, a uz izražene pljuskove s grmljavinom mjestimice će pasti obilna oborina. Na obali povremeno kraća sunčana razdoblja. Umjereno jugo i jugozapadni vjetar već prijepodne će okrenuti na jaku buru s olujnim udarima, a u gorju će zapuhati sjeveroistočnjak. Popodne će osvježiti, na moru će temperatura zraka biti od 15 do 18°C, a u gorju od 6 do 10°C. Navečer na planinskim vrhuncima može zalepršati i poneka pahulja.

U Dalmaciji sunčana razdoblja. No uz naoblačenje sa sjeverozapada popodne stižu pljuskovi i grmljavina. U početku će puhati umjereno jugo, a popodne će jačati bura s olujnim udarima te se do večeri proširiti duž obale. Dnevna temperatura oko 24°C, u unutrašnjosti malo niža. Kiša će najkasnije stići do juga Hrvatske, tek potkraj dana, pa će jug danas biti najsunčaniji i najtopliji, uz dnevnu temperaturu zraka od 23 do 25°C. Puhat će umjereno jugo, a po noći stiže i bura.

Idući tjedan

- Idućih dana na kopnu razmjerno svježe, u ponedjeljak i utorak i djelomice sunčano. Malo kiše moguće je u utorak samo u unutrašnjosti Dalmacije, a u srijedu i u ostalim kopnenim područjima. I na Jadranu svježije nego proteklih dana, a dojam hladnoće u ponedjeljak će pojačavati jaka bura s olujnim udarima, koja će u utorak oslabjeti. Nakon nje će zapuhati jugo. U utorak je kiša moguća u Dalmaciji, a u srijedu je izgledna duž cijele obale, ponegdje i u obliku pljuskova s grmljavinom - prognozirala je za HRT meteorologinja Tomislava Hojsak, prenosi Index.

Još članaka iz "Hrvatska"

Facebook