Prethodni članak
Sljedeći članak

Uređeni park centru Trgovišća dat će novu vizuru, dva dječja igrališta i još poneko iznanađenje


Centar Trgovišća uskoro će poprimiti mnogo ljepši izgled. Naime, traju radovi uređenja parka u središtu mjesta. Tako će, vjerojatno do kraja rujna, park imati novu vizuru i biti bogatiji za dva mala dječja igrališta, veliki plato, uređene staze, klupice, a uredit će se i prostor ispred spomenika. – Vrijednost ovog projekta je oko 70.000 eura, a 21.000 dobili smo europskih sredstava preko natječaja LAG – a Prizag. Bit će tu još neka iznenađenja, ali o tome kada dođe vrijeme – nije želio baš sve otkriti načelnik.

Ovog tjedna ide se u raspisivanje natječaja za uređenje krovišta vijećnice i Doma zdravlja. Bit će to zajednička investicija Općine Hrašćina i Županije odnosno Doma zdravlja.

– Krovište je počelo prokišnjavati i to se mora urediti, a vrijednost radova bit će oko 50.000 eura. Uredit će se i prostor ispred zgrade, asfaltirati, postavit će se tlakavci, rubnjaci, a taj dio posla stoji 25.000 eura – kaže Tukač.

Riješit će se i problem oborinske i fekalne odvodnje u dužini oko 100 metara, pored parka u Trgovišću. Bit će to zajednička investicija Županijskih cesta KZŽ, Zagorskog vodovoda i Općine u vrijednosti 20.000 eura. Proširit će se i javna rasvjeta, za što je već raspisan natječaj i dobiven ponuđač, a vrijednost investicije je oko 24.000 eura. – Dobili smo 11.400 eura od Ministarstva graditeljstva na natječaju, a ide se u proširenje javne rasvjete na području Gornjaka, Hrašćine, Gornjeg i Donjeg Kraljevca. To bi trebalo biti gotovo do 20. studenog – kaže Tukač.

Još članaka iz "Hrašćina"

Facebook