Prethodni članak
Sljedeći članak

Sufinanciranje nabave vozila za prijevoz osoba s invaliditetom i starije životne dobi

U sufinanciranje su se uključile Krapinsko - zagorska županija i grad Zlatar s iznosom od 50.000 kuna svaki te općine Hraščina, Konjščina, Lobor, Mače, Mihovljan i Zlatar Bistrica s učešćem od 8.743,11 kn svaka


Udruga osoba s invaliditetom Krapinsko - zagorske županije iz Zlatara nositelj je projekta „Stariji nisu sami“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, u sklopu kojeg se vrši prijevoz osoba s invaliditetom i starije životne dobi iznad 60 godina s područja grada Zlatara i okolnih jedinica lokalne samouprave. Partner u projektu je udruga Kućna pomoć Lobor. Prijevoz se najčešće vrši za potrebe odlaska liječniku, do banke, pošte, FINE, općinskog suda i u svrhu nabave osnovnih životnih potrepština.

Zbog dotrajalosti postojećeg vozila za prijevoz, udruga je zaključila Sporazum o sufinanciranju nabave vozila za potrebe prijevoza osoba s invaliditetom, kojim su se u sufinanciranje uključile Krapinsko - zagorska županija i grad Zlatar s iznosom od 50.000 kuna svaki te općine Hraščina, Konjščina, Lobor, Mače, Mihovljan i Zlatar Bistrica s učešćem od 8.743,11 kn svaka. Provedba ovog hvalevrijednog programa zasigurno je od velike pomoći, kako osobama s invaliditetom tako i osobama starije životne dobi koja nemaju mogućnosti za organizaciju vlastitog prijevoza. 

Još članaka iz "Hrašćina"

Facebook