Prethodni članak
Sljedeći članak

Realiziran još jedan uspješan projekt: U školskom dvorištu postavili Astro park


Prošle školske godine školski STEM tim Područne škole Hrašćina razradio je ideju za projekt Astro kamp te je Krapinsko – zagorska županija projekt prepoznala kao kvalitetan i podržala ga sredstvima participativnog proračuna.

Ove godine odlučili su proširiti projekt Astro parkom, koji je otvoren, zahvaljujući sredstvima Krapinsko – zagorske županije i Općine Hrašćina.

Astro park svečano je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Ljubica Mikulčić. Riječ je o osam planeta Sunčevog sustava koji su izrađeni od stiropora i postavljeni na zelenim površinama školskog dvorišta.

-Uz svaki planet nalazi se info ploča sa zanimljivostima o tom planetu. Učenici sedmog razreda PŠ brojnoj su publici posebno predstavili svaki planet s njegovim posebnostima – pojašnjavaju iz škole.

Nakon svečanog otvorenja uslijedilo je predavanje Martina Vujića iz Udruge astronoma "Perzeidi" iz Križevaca o zanimljivostima planeta Sunčevog sustava. U iščekivanju noći učenici su se zabavili plešući po kodovima. Nakon što se spustila noć, promatrali su zvijezde. Vrijeme je bilo dobro pa su se mogli vidjeti i planeti Venera i Mars.

-Vjerujemo da je ovo bio još jedan uspješan Astro kamp i nadamo se da ćemo i  iduće godine uspjeti dobiti sredstva kako bismo realizirali nove ideje. Hvala svima koji su se odazvali otvorenju i koji nas podržavaju – rekli su iz PŠ Hrašćina.

 

 

Još članaka iz "Hrašćina"

Facebook