Prethodni članak
Sljedeći članak

‘Radovi dobro napreduju, do kolovoza iduće godine mogli bismo imati vrtić’


Na veselje mještana Hrašćine, zapoeli su radovi na gradnji novog dječjeg vrtića u Trgovišču, prvog u povijesti Općine Hrašćina. Kako kaže načelnik Branko Tukač, radovi dobro napreduju.

– Gradi se trenutno potporni zid koji je nužan zbog konfiguracije terena. Pregovaramo sa ŽUC – om Krapinsko – zagorske županije da bismo produljili pješačku stazu odnosno malo proširili cestu i postavili rubnjake. Razmišljamo i o parkirnim mjestima, s čime će možda biti malo problema, možda bismo ih smjestili s druge strane ceste pored zida. No vidjet ćemo još detalje – kaže načelnik Tukač.

Podsjetimo, radovi su započeli prije kojih mjesec dana, a izvođač je MIPCRO D.O.O iz Ivanca.Vrijednost ugovora je 2.182.898,26 eura. Vrijednost ugovora je 2.182.898,26 eura.- Rok za izvođenje radova je svibanj 2026. godine, no izvođač radova potvrdio je da je spreman vrtić izgraditi u roku od 15 mjeseci. Ako će novac pristizati kako je planirano, pošto smo potpomognuto područje, do srpnja ili kolovoza iduće godine mogli bismo imati dječji vrtić – kaže načelnik Branko Tukač. 

Još članaka iz "Hrašćina"

Facebook