Prethodni članak
Sljedeći članak

Napreduje Društveni dom u Hrašćini, a uskoro kreće i rekonstrukcija parka

Društveni dom u Hrašćini trebao bi biti potpuno završen kroz dvije godine, a ukupna vrijednost projekta je oko 2 milijuna kuna


Radno je u općini Hrašćina. Završena je druga faza radova, vrijedna oko 55 tisuća eura, na Društvenom domu u Hrašćini. – Druga faza završena je na vrijeme i sada opet možemo kandidirati na natječaj za iduću fazu radova. Napravljena je konstrukcija doma, završeno je krovište, a sada slijedi zatvaranje vanjskih zidova i unutrašnje uređenje. Nadam se da će projekt biti potpuno završen kroz dvije godine, a ukupna vrijednost je oko 2 milijuna kuna – kaže načelnik Općine Hrašćina Branko Tukač.


Drugi projekt koji uskoro kreće je uređenje odnosno rekonstrukcija parka u Trgovišću, koje će središtu mjesta dati novu i ljepšu vizuru. - Uz uređenje parka napravit će se i dva mala dječja igrališta, šetnice, uredit će i popločiti se dio ispred spomenika. Uređenje kreće negdje u travnju, no imamo za odraditi još neke predradnje, uklanjanje pojedinog drveća te rješavanje kanalizacije odnosno polaganje cijevi, da se onda park više ne raskapa – objasnio je načelnik. Čeka se i potpisivanje glavnog ugovora za izgradnju dječjeg vrtića, prvog na području općine.

– Nadam se da bi u travnju ili svibnju mogli raspisati natječaj i da bi krajem ljeta mogli krenuti u prve radove za ovaj izuzetno bitan projekt za našu Općinu – sitiče načelnik. Trenutno se provode i predradnje za izmjenu Prostornog plana općine Hrašćina, vrijednosti oko 32 tisuće eura. - Jedan dio će sufinancirati Krapinsko – zagorska županija. Prvenstveno u izmjene Prostornog plana krećemo zbog gradnje našeg Astro – centra, a i zbog brojnih upita i interesa građana koji bi gradili kuće za odmor. Naravno, tu su i drugi zahtjevi građana i planovi Općine zbog kojih je nužno napraviti izmjene – kaže Tukač.

Još članaka iz "Hrašćina"

Facebook