Prethodni članak
Sljedeći članak

Završilo ljeto u Oršiću: Za kraj nastupili mladi glazbenici iz svih krajeva svijeta


Odlični mladi glazbenici iz cijeloga svijeta Ethno Croatia izvrsnim nastupom i glazbenom večeri zatvorili su ovogodišnje izdanje manifestacije 'Ljeto u dvorcu Oršić'.

Ethno Croatia je međunarodni kamp koji okuplja mlade glazbenike u Grožnjanu, s ciljem druženja i učenja o glazbi iz zemalja iz kojih dolaze, od Belgije, Danske, Hrvatske, Švedske, Estonije, Zimbabvea, Španjolske, Finske, Jordana, Čilea do Engleske.

Nakon radionica ispunjenih glazbom, plesom i druženjem polaznici iz slikovitog Grožnjana započinju turneju Ethno on the Road. Ovogodišnja turneja uključuje nekoliko gradova po Hrvatskoj, među njima i Gornju Stubicu, gdje tradicionalno nastupaju svake godine.

Mladi su glazbenici oduševili okupljenu publiku te predstavili glazbu koju žive i vole u najboljem izdanju. Time je završena manifestacija koja je ove godine bila izuzetno dobro posjećena.

Održane su kazališne predstave, festival folklora, projekt Aktivna Hrvatska, a onda i koncerti Ivane Kindl, Ante Gela s Ivom Ajduković i Alenom Đurasom te Nene Belana s Fiumensima i Urbana & 4. – Svake godine sadržaji su sve raznolikiji i festival je sve posjećeniji, ove godine imali smo posjetitelje iz svih krajeva sjeverozapadne Hrvatske i okolice, što nam je izuzetno drago, stoga smo već u planovima za iduće ljeto – rekli su iz Turističke zajednice područja Gupčev kraj, koja je 'Ljeto u dvorcu Oršić' i organizirala.

 

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook