Prethodni članak
Sljedeći članak

[UREĐENJE SPORTSKO – REKREACIJSKOG CENTRA] Postojeća zgrada će se nadograditi te izgraditi novo igralište i pozornica

Općina Gornja Stubica pripremila je projekt dogradnje i uređenja Sportsko – rekreacijskog centra, vrijedan nešto više od 9 milijuna kuna, a koji će prijaviti za financiranje sredstvima Europske unije preko mjere 7


Općina Gornja Stubica u proračunu za ovu godinu osigurala je znatna sredstva za realizaciju projekta dogradnje i uređenja Sportsko – rekreacijskog centra. Postojeća će se zgrada dograditi i urediti, zajedno s prostorom oko nje, a gradit će se i novo igralište, najavili su iz Općine Gornja Stubica.

Novo igralište

-Postojeću zgradu nadogradit ćemo s istočne strane. Dograđeni dio sastojat će se od prizemlja gdje će se nalaziti svlačionice sa sanitarijama, dok će na krovu biti smještene natkrivene tribine. Predviđena je i ugradnja sustava grijanja s kotlom na pelete u glavnoj zgradi – najavili su iz Općine. Gradit će se i pomoćna građevina, koja će služiti za smještaj udruga. Ta će zgrada sadržavati prostorije za druženja i za spremište, kao i tipski kontejner za s prostorijama koje će za svoje potrebe koristiti klub. – Planirana je i izgradnja nove pozornice, koja se sastoji od suterena za smještaj rekvizita te prizemlja s otvorenom natkrivenom terasom. Postavit će se i tipske pergole s pomičnim tendama – rekli su iz Općine.

U planu je i uređenje parkirališta sa 27 parkirnih mjesta i dva mjesta za invalidne osobe. Postojeća pristupna cesta će se rekonstruirati i proširiti, kako bi zadovoljila potrebe sportskog centra te današnje standarde. Gradit će se i novo igralište, koje će biti smješteno uz jug parcele, dimenzija 20 x 40 za zaštitnom zonom i ogradom.

Stvaranje boljih uvjeta za bavljenje sportom

-Navedenim projektom pozitivno će se utjecati na društveni razvoj te stvoriti kvalitetniji uvjeti za boravak vani i bavljenje sportom. Unapređenjem sportske infrastrukture pozitivno će se utjecati na razvoj sportskih klubova i udruga koje djeluju na području naše općine. Naravno, vodili smo brigu i o tome da građevina i svi njeni sadržaji budu napravljeni tako da se osigura pristupačnost i osobama smanjene pokretljivosti, kao i djeci. Ovim projektom, omogućit ćemo svima uvjete za aktivno i kvalitetno provođenje slobodnog vremena, čime će se poboljšati i kvaliteta života naših sumještana – kaže načelnik Jasmin Krizmanić. Vrijednost projekta je 7. 450.119,26 kn bez PDV-a, odnosno 9.312.649,08 kuna s PDV-om prema projektantskom troškovniku. Projekt bi se trebao financirati sredstvima Europske unije preko mjere 7, stoga i početak realizacije ovisi upravo o raspisivanju toga natječaja, za što se nadaju iz Općine da će biti čim prije.

 

 

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program