Prethodni članak
Sljedeći članak

U prepunoj crkvi u Gornjoj Stubici 'Fiole' predstavile svoj 4. nosač zvuka


U prepunoj Crkvi svetog Jurja u Gornjoj Stubici prošle je nedjelje održana promocija 4. nosača zvuka ŽVA Fiola pod nazivom “ U srcu majke Marije”, a kojim su Fiole obilježile 22 godine kontinuiranog glazbenog stvaralaštva.

Radi se o dvadeset tradicionalnih, proštenjarskih pjesmama našega kraja posvećenih Djevici Mariji. Ovim nosačem zvuka iste se nastojalo sačuvati od zaborava te ostaviti u nasljeđe budućim generacijama.

Na promociji nosača zvuka, uz ŽVA Fiola, sudjelovali su Vokalisti svetog Jurja te profesor Marko Đurakić na orguljama, koji je sudjelovao na snimanju nosača zvuka.

Program promocije vodila je Anita Kolar, a prigodnim riječima ansamblu Fiola obratili su se monsinjor Zlatko Koren, kanonik i rektor zagrebačke katedrale te općinski načelnik Jasmin Krizmanić, koji su Fiolama čestitali na izdavanju nosača zvuka, ali i na respektabilnom glazbenom stažu te im poželjeli puno uspjeha  u daljnjem stvaralaštvu uz još novih nosača zvuka.

Ivica Kontent dao je svoj osvrt na glazbeno stvaralaštvo Fiola istaknuvši da su one posebnost u glazbenim vodama, izrazito muzikalne, iskrene te da osjećaju tekst i glazbu koje potom uspješno prenose publici.

U ovoj večeri, prepunoj emocija, Fiole su zahvalile svima koji su ih nesebično podupirali i podržavali sve ove godine, na svakoj riječi podrške i iskrenog oduševljenja njihovim glazbenim interpretacijama i nastupima.

[sliak12]

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook