Prethodni članak
Sljedeći članak

SAMO RIJEČI HVALE UZ DAN OPĆINE: 'Gornja Stubica je uspješna općina i provodi značajne projekte koji obećavaju budućnost mjesta i zajednice'


Svečanom sjedinom Općinskog vijeća započelo je danas obilježavanje Dana općine Gornja Stubica. Sjednicu održanu na Seoskom domaćinstvu Lojzekova hiža otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Juraj Novina, koji je pozdravio sve okupljene i čestitao dan općine i župe.

A svojim su dolaskom svečanost uveličali izaslanik predsjednika Vlade, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Šime Mršić, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra branitelja, ravnatelj Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć Dinko Tandara, predsjednik HNS – a Stjepan Čuraj, izaslanik krapinsko – zagorskog župana, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, v.d. ravnateljica Fonda za obnovu Snežana Penović, kao i brojni zagorski načelnici i gradonačelnici, predstavnici gornjostubičkih udruga, institucija, crkvene zajednice, turističke zajednice te općinski vijećnici.

Načelnik Jasmin Krizmanić u svom je obraćanju zahvalio svima koji doprinose razvoju općine. – Ponosni smo na gotovo tri desetljeća postojanja, u kojem se radilo na razvoju svakog dijela naše općine, a to ćemo činiti i ubuduće, s ciljem očuvanja interesa i daljnjeg razvoja našeg gornjostubičkog kraja – rekao je, između ostalog, Krizmanić, pohvalivši se realiziranim investicijama u proteklom razdoblju, a posebnom dječjim vrtićem, koji je, kako je rekao, najveća investicija na području općine od njenog osnutka.

Govorio je i o planovima u narednom razdoblju, a zahvalio je na suradnji općinskim vijećnicima, članovima mjesnih odbora te Vladi Republike Hrvatske, kao i Krapinsko – zagorskoj županiji. Ujedno je i svim Gornjostubičancima čestitao dan općine i župe, kao Dan Krapinsko – zagorske županije.

Ovom su prigodom podijeljena i javna priznanja, pa su tako Plaketu Općine primili DVD Šagudovec za 70 godina rada i djelovanja te Ines Krušelj – Vidas za značajna ostvarenja u području obrazovanja. Povelju Općine dobili su Josip Ptić za dugogodišnji rad i djelovanje u vatrogastvu te Ivan Sili za više od 100 puta darovanu krv.

Zahvalnice Općine dodijeljene su Gornjostubičkoj udruzi Lipin cviet, Jani Jambrečina, Jani Pavalić i Niki Žagar, kao obrtima za dugogodišnji rad, odnosno Frizerskom salonu 'Željka' za 10 godina rada, 'EL – KA' elektromehanici za 20 godina rada, kao i Ugostiteljstvu – turizmu – vonogradarstvu – voćarstvu 'Grden'. Za 30 godina rada zahvalnicu je primio 'Rody, obrt za ugostiteljstvo, izradu štambilja i usluge smještaja' te za 40 godina 'Josip Sever, svjećarsko – medičarski obrt'.

U ime nagrađenih obratila se Ines Krušelj Vidas, koja je zahvalila Općini što je ovim javnim priznanjima skrenula pažnju na ljude koji marljivo rade kako bi Gornja Stubica bila mjesto gdje žive sretni i zadovoljni ljudi.

Dan općine čestitao je načelnik Kumrovca Robert Šplajt, obrativši se u ime prisutnih načelnika i gradonačelnika. – U Gornju Stubicu je uvijek ugodno doći, to je uspješna općina predvođena uspješnim načelnikom, koji provodi uspješne projekte, upravo poput dječjeg vrtića, koji obećava budućnost mjesta, djece i cijele zajednice – rekao je Šplajt, istaknuvši kako se nada i da će Gornjostubičanci, koji su u potresu ostali bez svojih domova, uskoro konačno dobiti nove ili obnovljene domove.

Čestitke je uputio i izaslanik župana, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, koji je uputio pohvale načelniku Krizmaniću i njegovom timu, na dobrim projektima putem kojih su povukli značajna sredstva kojima su mnogo izgradili te je poželio puno uspjeha u planovima za budućnost.

Obratio se i predsjednik HNS – a Stjepan Čuraj, koji je istaknuo kako se u Gornjoj Stubici vide rezultati, ali i znanje za pisanje projekata, pomoću kojih se unaprjeđuje život građana.

Dan općine čestitao je i izaslanik predsjednika Vlade, državni tajnik Šime Mršić.

Svojim su izvedbama program upotpunile članice Ženskog vokalnog ansambla Fiola.

 

 

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook