Prethodni članak
Sljedeći članak

Radionice očuvanja zagorske baštine u Gornjoj Stubici

Svake subote, do 7. kolovoza


Od subote, 10. srpnja počele su se održavati Radionice očuvanja zagorske baštine u organizaciji Gornjostubičke udruge Lipin cviet. Radionice se održavaju svake subote od 10. 07. do 07. 08. u 19 sati u sjedištu udruge.

S obzirom na trenutno povoljnu epidemiološku situaciju radionice se održavaju na otvorenom prostoru uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a ako to ne bi bilo moguće, održat će se u planiranom vremenu putem društvenih mreža online.

Cilj ovih radionica je očuvanje baštine zagorskog kraja, jačanje tradicijskih običaja, stjecanje i usavršavanje kreativnih vještina koje će sudionici radionica moći nastaviti primjenjivati u svakodnevnom životu, kažu iz udruge.

Na radionicama će se izrađivati razni suveniri od prirodnih materijala, perušine, slame, drva, krep papira te decoupage tehnikom, kao i košare. Ti suveniri će biti izloženi na izložbi u nedjelju, 8. kolovoza na održavanju 10. međunarodnog književnog susreta „Srce Isusa i Marije“, kod Kapelice sv. Vinka u Modrovcu.

Cilj nam je na ovim radionicama osmisliti jedinstven suvenir za ovu književnu manifestaciju. Svi koji žele steći novo znanje i kreativne vještine dobrodošli su, poručuju organizatori.

Ove radionice financijski potpomaže Krapinsko-zagorska županija.

 

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook