Prethodni članak
Sljedeći članak

Proračun Gornje Stubice za iduću godinu iznosi 29.658,750 kuna, najveća stavka je dječji vrtić


Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Gornje Stubice donesen je proračun za 2020. godinu, koji iznosi 29.658,750 kuna.

Kako je za zagorje.com rekao načelnik Jasmin Krizmanić, najveće stavke u proračunu tiču se najvećeg kapitalnog projekta koji će biti završen upravo iduće godine, a to je izgradnja dječjeg vrtića. Tu su stavke za izgradnju vrtića koje financira sama Općina te razne potpore za projekt dobivene iz drugih proračuna. – Sa svime time, sredstva za dječji vrtić u proračunu su gotovo 13 milijuna kuna, što čini više od 40 posto proračuna – rekao je Krizmanić.

U proračun su uvrštena i sredstva koja su dobivena preko raznih natječaja za projekte koji će se realizirati iduće godine, poput 148.250 kuna dobivenih preko natječaja LAG – a za projekt rekonstrukcije i dogradnje pješačkih staza unutar groblja i slični projekti koji će se realizirati na području općine uz pomoć sredstava dobivenih preko raznih natječaja.

Tu su i sredstva iz drugih proračuna za određene projekte, poput najnovijih milijun kuna koje je Vlada RH osigurala preko Ministarstva branitelja za pomoć u izgradnji Spomen hiže Rudolfa Perešina u Jakšincu. – U proračun smo uvrstili i sredstva za neke projekte koje smo predvidjeli za realizaciju u 2020., a za koje ne znamo hoće li proći na natječajima na koje ih planiramo prijaviti, no da bismo ih uopće prijavili na natječaje, u proračunu za njih moramo imati predviđena sredstva – rekao je još načelnik.

Proračun je donesen većinom glasova općinskih vijećnika, zajedno s pripadajućim programima, a donesene su i projekcije proračuna za 2021. i 2022. te su usvojene izmjene i dopune proračuna za 2019. godinu.

 

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te ostala vozila bez zimske opreme: -autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica; -DC3 Zdihovo-Kikovica; -DC32 Prezid-Delnice; ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program