Prethodni članak
Sljedeći članak

[POZITIVAN TREND] Ove jeseni u školske će klupe sjesti 74 prvašića više nego lani

Od 33 osnovne škole u Krapinsko – zagorskoj županiji najviše će učenika prvih razreda pohađati osnovne škole u Krapini, ukupno 122 prvašića, i to 79 u OŠ Ljudevit Gaj Krapina te 43 u OŠ Augusta Cesarca, što je za 11 više nego prošle godine, kada se u dvije krapinske škole upisalo 111 đaka prvaka


Ove će jeseni u školske klupe zagorskih osnovnih škola po prvi puta sjesti 1157 učenika prvih razreda osnovnih škola. To je 74 prvašića više nego prošle školske godine, kada je upisano 1083 đaka prvaka. S obzirom da je lani bio drugačiji trend, odnosno upisano je 159 prvašića manje nego školske godine 2017./18., pozitivan ovogodišnji trend veseli.

Najviše Krapina i Zabok

Od 33 osnovne škole u Krapinsko – zagorskoj županiji najviše će učenika prvih razreda pohađati osnovne škole u Krapini, ukupno 122 prvašića, i to 79 u OŠ Ljudevit Gaj Krapina te 43 u OŠ Augusta Cesarca, što je za 11 više nego prošle godine, kada se u dvije krapinske škole upisalo 111 đaka prvaka. Slijedi Zabok, gdje je također povećanje u odnosu na prošlu godinu. S rujnom će u OŠ Ksavera Šandora Gjalskog krenuti 93 prvašića, dok ih je lani bilo 91. Treća po redu je Pregrada, gdje je upisano 65 učenika prvih razreda. U matičnoj školi, OŠ Janka Leskovara, upisano je 45 prvašića, a u područnim školama Sopot, Stipernica, Benkovo i Kostel još 14. Prošle je godine na pregradskom području bilo upisano 47 prvašića, pa je to povećanje za 18 učenika.

Niti jedan đak prvak

U područnim školama, razumljivo, najmanje je učenika, a u nekima se dogodi da pokoju godinu niti nema mališana za upis u prvi razred. U školskoj godini 2019./20., niti jednog prvašića nema u područnim školama u Dubovcu i Dobrim Zdencima (OŠ M. Gupca Gornja Stubica), Gorjakovu (OŠ J. Leskovara Pregrada), Taborskom (OŠ V. Kovačića Hum na Sutli), Gregurovcu (OŠ Lj. Gaj Mihovljan) te Petruševcu (OŠ Belec).

Do 3 prvašića

Po jedan đak prvak sjest će u školske klupe u područnim školama u Kozjaku (OŠ Sveti Križ Začretje) i Jertovcu (OŠ Konjščina). Po dvoje učenika prvih razreda upisat će područne škole u Svetom Mateju (OŠ M. Gupca Gornja Stubica), Globočecu (OŠ Marija Bistrica), Maloj Erpenji (OŠ Krapinske Toplice), Sekirišću (OŠ Sveti križ Začretje), Velikoj Horvatskoj i Vinagori (OŠ Đure Prejca Desinić), Breznom (OŠ V. Kovačića Hum na Sutli), Radakovom (OŠ Pavla Štoosa Kraljevec na Sutli) i Donjoj Batini (OŠ Ante Kovačića Zlatar). Po tri učenika prvih razreda imat će područne škole u Gregurovcu (OŠ Krapinske toplice), Strmcu (OŠ Veliko Trgovišće), Benkovu (OŠ J. Leskovara Pregrada) i Petrovoj Gori (OŠ F. H. Kiša Lobor).

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, pojedinim dionicama autocesta i graničnim prijelazima. Poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni mogući su u zonama privremene regulacije prometa te na pojedinim graničnim prijel...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program