Prethodni članak
Sljedeći članak

Pomoć poduzetnicima za ublažavanje negativnih posljedica uzrokovanih epidemijom koronavirusa

Na sjednici Općinskog vijeća Gornje Stubice donesena je i odluka o dobitnicima priznanja Općine Gornja Stubica


 U Sportskom centru Matije Gupca u Gornjoj Stubici održana je 22. sjednica Općinskog vijeća Općine Gornja Stubica. Sjednici Općinskog vijeća nazočili su i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, zamjenik načelnika Vladimir Škvorc i pročelnica Općine Gordana Jakopović.

Općinsko vijeće na ovoj sjednici usvojilo je Statutarnu Odluku o izmjenama i dopunama Statuta Općine Gornja Stubica i Poslovnik Općinskog vijeća Općine Gornja Stubica, a odnosi se na usklađenje sa Zakonom o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i Zakonom o lokalnim izborima. Donesena je i Odluka o donošenju III. Izmjena i dopuna prostornog plana uređenja Općine Gornja Stubica. Jednoglasno je usvojena Odluka o mjerama pomoći poduzetnicima za ublažavanje negativnih posljedica uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 na gospodarstvo Općine Gornja Stubica, kojom je poduzetnicima koji su obveznici komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti iznos obveze komunalne naknade umanjen za 30 %, a poduzetnicima koji su obveznici komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnost, a kojima je odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske obustavljen rad, oslobađaju se u cijelosti obveze plaćanja komunalne naknade. Mjere iz ove Odluke primjenjuju se za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2021. godine.

Javna priznanja

Donesena je i Odluka o dodjeli javnih priznanja Općine Gornja Stubica u 2021. godini povodom 23. travnja, Dana Općine. Nagrada za životno djelo dodijelit će se Ivici Kontentu za izuzetan uspjeh u promicanju glazbene kulture i rad s mladima. Plaketa Općine dodijelit će se DVD-u Gornja Stubica povodom 130. godina rada i djelovanja te Marku Frajtaku za dugogodišnji rad i djelovanje u vatrogastvu. Povelju Općine dobit će Jana Pavleić za iznimne sportske rezultate u protekloj godini, Petar Ruk za izniman rad i angažman u Puhačkom orkestru VZO, Caritas župe sv. Jurja za izniman rad i zalaganje u pomoći mještanima Gornje Stubice, stradalima u potresu 2020. godine te ŽVA Fiola povodom 20. godina rada i djelovanja. Zahvalnice će primiti obrti i poduzeća za kontinuirani rad kroz godine - za 35. godina kontinuiranog rada Cvjećarna „IVANČICA“, pogrebne usluge i niskogradnja, vl. Sonja Haramustek, a 30. godina kontinuiranog rada Junior – ugostiteljski obrt, vl. Štefica Šišak, za 25. godina kontinuiranog rada EL-PO obrt za trgovinu vl. Ivana Pavlovića, Stolarski obrt i trgovina, vl. Darka Lisaka, Zajednički obrt – trgovina, proizvodnja i usluge „HORVATINČIĆ“ vl. Branko i Željko Horvatinčić, za 20 godina kontinuiranog rada LJEKARNE DOGAN d.o.o., Automehanika „JAKOPOVIĆ“ vl. Dario Jakopović, Obrt Sever vl. Stjepana Sever, Trgovina i ugostiteljstvo „POŠTEK“ vl. Dubravko Poštek, za 15. godina kontinuiranog rada „ETOS-BETON“ – proizvodnja, konstrukcija, opreme i trgovina, vl. Hrvoja Leškovića, Stolarija „HREN“ vl. Josipa Hren te za 10 godina kontinuiranog rada Drvoprerada „SVIBEN“, vl. Juraj Sviben, IVY, obrt za trgovinu, vl. Ivane Kondres i „Niskogradnja Zagorje“ vl. Juraj Hrgetić. Za 25 godina neprekidnog djelovanja u Puhačkom orkestru VZO Gornja Stubica zahvalnice idu Zdenku Bačani, Mariju Bakranu, Dragutinu Haramusteku, Josipu Leškoviću i Ivici Sekalcu. Zahvalnice će dobiti i Ana Breber Kucelj, ravnateljica GD CK Donja Stubica za dugogodišnju uspješnu suradnju, Zvonimir Kovačec za doprinos promociji Gornje Stubice, Petra Blagec, učenica osmog razreda OŠ Matije Gupca za izuzetne uspjehe u radu za predstavljanje škole, promociju Gornje Stubice, KZŽ i Republike Hrvatske, Mia Hren, učenica osmog razreda OŠ Matije Gupca za izuzetne uspjehe u radu i sportske rezultate, za predstavljanje škole i promociju Gornje Stubice i KZŽ i Petar Pavalić za postignute sportske rezultate.

Ostale točke

Donesen je i Zaključak o otpisu nenaplativih potraživanja s osnove poreza na tvrtku i poreza na kuće za odmor, Rješenje o imenovanju privremenog ravnatelja Dječjeg vrtića JUREK, usvojena je Analiza sustava civilne zaštite na području Općine Gornja Stubica za 2020. godinu uz zahtjev Općinskog vijeća načelniku Stožera civilne zaštite Vladimiru Škvorcu da dopuni svoje Izvješće te je donesen Plan razvoja sustava civilne zaštite na području Općine Gornja Stubica za 2021. godinu s trogodišnjim financijskim učincima. Jednoglasno su usvojeni Zaključak o usvajanju Izvješća o izvršenju Plana djelovanja Općine Gornja Stubica u području prirodnih nepogoda za 2020. godinu, Izvješće o stanju zaštite od požara i provedbe godišnjeg provedbenog plana unapređenja zaštite od požara na području Općine Gornja Stubica za 2020. godinu, Godišnji provedbeni plan unaprjeđenja zaštite od požara za područje Općine Gornja Stubica za 2021. godinu, Plan operativne primjene Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2021. godini na području Općine Gornja Stubica, te Odluka o IV. izmjenama i dopunama Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Gornja Stubica.

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Mogući su odroni. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zbog radova i privremene regulacije prometa moguće su povremene smetnje i zastoji. Vozačima savjetujemo da prilagode b...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program