Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobratimili se DVD Marija Bistrica i DVD Sveti Matej

131. Skupština DVD-a Marija Bistrica


Svoju 131. redovnu izvještajnu skupštinu u subotu je održalo DVD Marija Bistrica, središnje društvo VZO Općine Marija Bistrica, koje trenutno ima 94 člana, od čega 80 članova s pravom glasa i 14 podupirajućih članova. Tome valja dodati i 16 djece te 10 članova vatrogasne mladeži. Društvo u ovom trenutku posjeduje autocisternu i dva kombi vozila i ima dva interventna odjeljenja, potpuno opremljena s osobnom zaštitnom opremom.

U prošloj godini zabilježeno je 6 intervencija i to jedan požar kuće u Selnici, jedan požar perilice rublja u Humu Bistričkom te 4 intervencije na otvorenom, na požarima trave, niskog raslinja i šume. U izvješću o radu istaknute su i tehničke intervencije – pranje cesta, odštopavanje odvodnje, ispumpavanje jezera, ispitivanje vodospreme te nekoliko prijevoza vode. I prošle godine odrađena su dežurstva i logistička pripomoć prilikom društveno-kulturno-sportskih događanja u Općini: Ina Delta Rally, Hodočašće konjskih zaprega i Adventska noć svjetla – puštanje lampiona. Tu je i tradicionalno sudjelovanje u vjerskim događanjima u suradnji sa Svetištem MBB-e, suorganizacija vatrogasnog hodočašća, organizacija Dana otvorenih vrata za djecu, te sudjelovanje u vatrogasnoj vježbi VZO Marija Bistrica, koja je prošle godine održana u Tugonici, ali i u združenoj vatrogasnoj vježbi u Sloveniji, kod pobratimskog društva Polje Sedlarjevo. Zamjenik zapovjednika Tomislav Kuntić je sudjelovao na biciklističkom maratonu na ruti Zagreb-Vodice, a tri člana su sudjelovala kao pratnja biciklistima. Društvo je bilo i domaćinom dva osposobljavanja u prošloj godini, za zvanje vatrogasac, koje je uspješno završili četvero članova i za vatrogasnog dočasnika, koje su završila dva člana. U prostorima DVD-a Marija Bistrica djeluje i  Zagorska Javna Vatrogasna Postrojba Zabok sa dislociranom bazom, koja  je na prostoru Općine samostalno odradila 11 intervencija.

U društvu ističu i suradnju sa Gradskim Društvom Crvenog Križa Donja Stubica, koje je u 2019. godini u vatrogasnom domu DVD-a Marija Bistrica organiziralo 4 akcije darivanja krvi. Važno je spomenuti i da je prošle godine proslavljena velika obljetnica, 130 godina DVD-a.

Klara Babić, kao voditeljica, podnijela je izvješće o radu s djecom u 2019. godini. Istaknula je kako je nastavljen rad s djecom, uz nastupe u Pavlovcu Zabočkom, gdje je osvojeno 5. mjesto i na županijskom natjecanju, gdje je osvojeno 10. mjesto. Također započeo je i rad se ekipom ženske mladeži, koja je lani bila i u vatrogasnom kampu u Fažani. Izabran je i novi zapovjednik. Umjesto dosadašnjeg Nikole Bencija, zapovjednik je sada Filip Hajster. Na skupštini su dodijeljena i prigodna priznanja. Tako su spomenice za 10 godina djelovanja dobili Danijel Habazin i Ivan Rusan, za  20 godina Krešimir Babić, Vladimir Ozimec ml., Miroslav Kovačić, Marko Kušić i Marko Benci, za 40 godina Franjo Mahmet, Josip Ozimec i Ivan Kovačić, a odlikovanje Vatrogasni Veteran dobili su: Viktor Babić, Ivan Šimunec, Ignac Babić, Josip Bokun i  Miroslav Babić. Skupštinu su pozdravili predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, predsjednik VZKZŽ i VZO Marija Bistrica Stjepan Skuliber te rektor Svetišta MBB preč. Domagoj Matošević.

 Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Matej osnovano je 10. listopada 1964. godine., a djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica i danas broji 72 člana. Kako je geografski položaj samog mjesta Sveti Matej uz samu granicu općina Gornja Stubica i Marija Bistrica, vatrogasci su se s godinama međusobno družili, posjećivali i razmjenjivali iskustva, neovisno o tome što im sjedišta u različitim Općinama. Dugogodišnja suradnja DVD-a Sveti Matej i DVD-a Marija Bistrica kulminirala je u prosincu prošle godine, kada su članovi obaju vatrogasnih društava pohađali tečaj za vatrogasnog dočasnika u prostorima vatrogasnog doma u Mariji Bistrici, a u organizaciji VZO Marija Bistrica. Tom je prilikom spontano došlo do ideje bratimljenja, kako bi se suradnja ovih dvaju društava digla na još višu razinu, a što je i realizirano na ovoj skupštini. Povelju o bratimljenju potpisali su predsjednici društava: Velimir Babić (DVD Marija Bistrica) i Ivan Bigec (DVD Sveti Matej).

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: -dionica Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; -državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; -Paški most (DC106). Zbog vjetra: -na Jadranskoj magistra...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program