Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Gornja Stubica u sustavu e-Novorođenče, naknada za bebe iznosi 1000 i 3000 kuna

Općina Gornja Stubica za prvo i drugo rođeno dijete daje a 1.000 kn, za blizance, treće i svako slijedeće rođeno dijete – 3.000 kuna


Općina Gornja Stubica potpisala je sa Ministarstvom pravosuđa i uprave Sporazum o sadržaju i načinu razmjene podataka kod podnošenja zahtjeva za isplatu novčane potpore, kojim je Općina Gornja Stubica uključen u sustav e-Novorođenče.


Upis online
Ovime je Općina omogućila roditeljima podnošenje zahtjeva za pravo na novčanu naknadu za novorođeno dijete online preko aplikacije e-Novorođenče, odnosno prilikom upisa djeteta u matičnom uredu. Prilikom prijave djeteta u matičnom uredu, matičar će upoznati roditelje s pravom na ostvarivanje jednokratne novčane pomoći te ukoliko ispunjavaju uvjete putem aplikacije e-Novorođenče, proslijediti Općini Gornja Stubica zahtjev na rješavanje. Drugi način ostvarivanja prava moguć je prilikom upisa djeteta putem sustava e-Građani kroz uslugu e - Novorođenče uz svega nekoliko klikova.

Novčana naknada za male Gornjostubičance
Iz Općine podsjećamo da je visina novčane pomoći za novorođenu djecu iznosi: za prvo i drugo rođeno dijete – 1.000 kn, za blizance, treće i svako slijedeće rođeno dijete – 3.000,00 kn. Pravo na jednokratnu novčanu pomoć za novorođenčad može se ostvariti: ako su roditelji /samohrani roditelj, odnosno posvojitelj, odnosno skrbnik djeteta državljani Republike Hrvatske s prijavljenim prebivalištem u Općini Gornja Stubica u trenutku podnošenja zahtjeva, ako dijete ima prebivalište na području Općine Gornja Stubica, ako se pisani zahtjev podnese u roku od 6 mjeseci od rođenja djeteta.

U slučaju da je roditelj promijenio prebivalište u razdoblju od dana rođenja djeteta za koje se zahtjev podnosi pa do dana podnošenja zahtjeva za isplatom ove novčane pomoći dužan je dostaviti potvrdu da nije ostvario pravo na novčanu pomoć za to dijete u jedinici lokalne samouprave gdje je ranije imao prebivalište.Roditelji novorođenog djeteta mogu od Općine Gornja Stubica ostvariti novčanu pomoć i ukoliko jedan od roditelja ima prebivalište u drugoj jedinici lokalne samouprave uz predočenje dokaza do to isto pravo nije ostvario u mjestu prebivališta (potvrda nadležne jedinice lokalne samouprave).

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 211+450 km između čvorova Slavonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smjeru Lipovca. Promet je preusmjeren i vozi se obilaznim pravcima. Pojačan promet tijekom ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program