Prethodni članak
Sljedeći članak

'Obnova državne ceste kroz Gupčev kraj izuzetno je važna jer nam je glavna poveznica sa Zagrebom i ostatkom županije'

Hrvatske ceste i tvrtka Colas potpisali su ugovor za sanaciju gotovo 3 km državne ceste D307, vrijedan 17, 4 mil. kuna, a bit će gotova u roku godinu dana


U Gornjoj Stubici u restoranu Rody danas je potpisan ugovora za projekt izvanrednog održavanja državne ceste oznake DC307, kojeg su potpisali investitor radova Hrvatske ceste i odabrani izvođač tvrtka Colas.
Riječ je obnovi 2.850 metara cesta kroz Gupčev kraj, od Policijske postaje Donja Stubica do željezničke stanice Gornja Stubica. Obuhvaća obnovu ceste i nogostupa. Vrijednost ugovora je 17.465.063,96 kuna bez PDV-a, a rok završetka 12 mjeseci.

 

Nikša Konjevod, član Uprave Hrvatskih cesta rekao je kako je riječ o dionici dužine od oko 3 km, koja je dio ukupne cestovne povezanosti Gornje i Donje Stubice s brzom cestom i dalje prema Zaboku i Zaboku. Najavio je skori početak radova koji će se odvijati u više faza, da se dijelom napušta prometnica i ide prečicom, a projektiranje prometnice za daljnju sanaciju se nastavlja.

 

Siniša Košak, predsjednik Uprave Colas Hrvatska, istaknuo je da dionica koja ide u obnovu sadrži i dva objekta, odnosno mosta dužine 10 i 12 i širine 7 i 10 metara. - Postoji potreba za zaštitom postojećih plinskih, vodovodnih i elektroinstalacija ispod ceste, a radi se i o nogostupima te kolnim prilazima iz dvorišta do trase. Vjerujem da ćemo završiti i prije zadanog roka. Pozivam stanovnike ovog kraja na strpljenje i kooperativnost – istaknuo je Košak.

 


Državna cesta D307 glavna je prometnica između Donje i Gornje Stubice koju stanovnici svakodnevno koriste i jedina je prava komunikacija sa zapadnim dijelom grada Zagreba. Važna je i zbog poslovne zone Gornja Stubica jer će omogućiti kvalitetniju protočnost, a njenom obnovom dobit ćemo kvalitetnije uvjete za građane i bolju sigurnost s obzirom da na cesti između Gornje i Donje Stubice postoji most koji nema pješački prijelaz – rekao je načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić.

Istaknuo je i da se nada nastavku projekta sanacije državne ceste D307 od pružnog prijelaza na dionici Samci do križanja na Banščici kako bi ga Hrvatske ceste mogle u idućoj 2021. godini staviti u plan građenja i realizirati i tu dionicu, koja je itekako frekventna, opasna i neosvijetljena te su na njoj česte prometne nesreće.

 


Predsjednik ŽO HDZ – a KZŽ i Žarko Tušek naglasio je da se radi o velikom projektu. - Ovo je jedna od najfrekventnijih prometnica na području Krapinsko – zagorske županije i uistinu je u lošem stanju. Čestitam načelniku Gornje Stubice i gradonačelniku Donje Stubice, jer ovo je jedan od impresivnijih projkata koji se u ovom trenutku realiziraju. U mandatu Andreja Plenkovića na području KZŽ s pozicije Hrvatskih cesta zaokružen je investicijski ciklus od gotovo 500 milijuna kuna. To je kontinuitet projekata koji se razvijaju kroz nekoliko mandata. Vjerujem da ćemo u vremenu ispred nas uspjeti naći model da tu dinamiku nastavimo i zahvaljujem ljudima na razumijevanju u samom segmentu građenja. Ovo je velik dan za Gupčev kraj i Krapinsko – zagorsku županiju u cijelosti - naglasio je Tušek.

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook

IZVANREDNE OBAVIJESTI:  -životinja (uočena je srna) na čvoru VARAŽDINSKE TOPLICE. Molimo korisnike za dodatan oprez.  -životinja (uočen je pas) na autocesti A1 ispred odmorišta ZIR. Molimo korisnike za dodatan oprez.  Zbog vjetra d...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program