Prethodni članak
Sljedeći članak

NAČELNIK GORNJE STUBICE HŽ - u: 'Vratite ukinute linije vlakova navečer i nedjeljom'

Zbog ukinutih linija putnici, đaci, radnici i studenti iz Gupčevog kraja nemaju linije iz Zaboka za doma


Načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić poslao je Hrvatskim željeznicama otvoreno pismo vezano uz izmjene voznog reda na pruzi Zabok – Gornja Stubica, a koje su dovele do toga da su ukinute linije u večernjim satima radnim danom, kao i nedjeljom i blagdanom u jutarnjim satima, što mnogim putnicima, koji su vezani uz javni prijevoz, odnosno vlak, onemogućuje putovanje na toj relaciji.

'Iz svega proizlazi da putnik, radnik, đak, student, ima zadnji vlak iz Zagreba u 18 sati i 17 minuta, a koji ostvaruje vezu iz kolodvora Zabok za Oroslavje, Stubičke Toplice, Donju i Gornju Stubicu, što je nedopustivo, jer radna vremena, kao i predavanja traju i do 19:30 sati. Obzirom na iznijeto molimo Vas da vlak s polaskom iz Zagreba u 19 sati i 52 minute, svojim dolaskom u kolodvor Zabok ima vezu za Gornju Stubicu, tj. da vratite ukinuti vlak 3230 u promet da vozi, što je i zahtjev đaka, studenata, kao i njihovih ogorčenih roditelja koji moraju svojim automobilima dolaziti po njih u Zabok, jer nemaju vlaka (ukinut od vaše strane).

Isti đaci i studenti koriste subvencionirani prijevoz od naših općina i grada na relaciji do Zagreba Glavni kolodvor, a ne samo do Zaboka. Imamo i pitanja i pritužbi naših izletnika iz Zagreba, koji vole Gupčev kraj i Sljeme, koji ne mogu nedjeljom i blagdanom doći u naš kraj, jer nemaju vlaka iz Zaboka za Gornju Stubicu, zato tražimo da vratite u promet ukinuti jutarnji vlak broj 3214 s polaskom iz Zaboka u 08:47 sati za Gornju Stubicu, kao što i ostvaruje i ima vlak Krapinski kraj, što znači za Krapinu ima vlak, a za Gornju Stubicu nema. Zahtjev stanovnika našeg Gupčevog kraja je da vratite ukinute vlakove u promet i to: - vlak 3230 polazak iz Zaboka u 21:30 sati radnim danom te vlak3214 u 08:47 sati nedjeljom', stoji u pismu koje je načelnik Krizmanić poslao Hrvatskim željeznicama, a o čemu je obavijestio i medije.

 

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook