Prethodni članak
Sljedeći članak

Na pozornicu u Oršić dolaze glazbenici iz svih krajeva svijeta

Koncertom završava manifestacija Ljeto u dvorcu Oršić


Ove srijede, 21. srpnja, koncertom ansambla Ethno Croatia završava manifestacija Ljeto u dvorcu Oršić, u Gornjoj Stubici.

Ethno Croatia je projekt Hrvatske glazbene mladeži, koja u Grožnjanu okuplja mlade glazbenike cijeloga svijeta koji se druže i jedni od drugih uče o glazbi iz zemalja iz kojih dolaze. Ovaj međunarodni kamp tokom srpnja okuplja mlade glazbenike od Belgije, Danske, Hrvatske, Švedske, Estonije, Zimbabvea, Španjolske, Finske, Jordana, Čilea do Engleske i ostalih zemalja.

Program je to osnovan 1990. godine, namijenjen je mladim glazbenicima s misijom oživljavanja i održavanja globalne kulturne baštine. Danas je prisutan u preko 30 zemalja i angažira mlade kroz niz godišnjih međunarodnih glazbenih kampova, kao i radionica, koncerata i turneja, radeći zajedno sa školama, zimskim vrtovima i drugim skupinama mladih na promicanju mira, tolerancije i razumijevanja.

Sviraju različite instrumente, već nekoliko godina nastupaju na manifestaciji Ljetu u dvorcu Oršić, gdje izvedu i neke pjesme iz naših krajeva u svom autentičnom stilu, a i poznate strane hitove.

Koncert u srijedu, 21. srpnja, započinje u 21 sat, a ulaz je besplatan.

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook