Prethodni članak
Sljedeći članak

KUD – ovi s imenom Matije Gupca okupili se u Donjem Miholjcu, među njima i Stubičanci

Radi se o Susretima KUD – ova koji nose ime po Matiji Gupcu, ove godine održani su po 16. puta


Kulturno – umjetničko društvo 'Matija Gubec' Gornja Stubica jučer je sudjelovalo na 16. Susretima KUD – ova 'Matija Gubec'.

Ovogodišnje druženje uz večer folklora održano je u Donjem Miholjcu. Naime, rado se o Susretima koji imaju dugačku tradiciju, a organiziraju se već godinama te okupljaju društva iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Vojvodine, koja nose ime po Matiji Gupcu, najpoznatijem stubičkom junaku, vođi Seljačke bune.

Prvi susreti održani su u Gornjoj Stubici, a prema dogovoru, tradicija je da se održavaju svake godine u drugom mjestu, pa je tako ove godine organizator bio KUD 'Matija Gubec' iz Donjeg Miholjca.

Publika je tako imala prilike uživati u različitim narodnim običajima, a koje su kroz pjesmu, ples i svirku pokazala društva iz Hrvatske te okolnih zemalja.

Ispred gornjostubičkog društva nastupila je mlađa folklorna skupina koja je izvela zagorske pjesme i plesove te tamburaški orkestar s kajkavskim popevkama, a kojem se pridružila i solistica Danijela Benko. Mnogoj djeci ovo je bio prvi nastup, stoga su uživala ne samo u prezentaciji onoga što su pripremili, već i u samom putovanju.

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook