Prethodni članak
Sljedeći članak

Koncerti na zvukovnim spomenicima kulture u sklopu 28. Festivala Orgulje Heferer


Udruga Kajkaviana preuzela je organizaciju 28. Festivala Orgulje Heferer, a za provedbu projekta ostvarila je pravo na sredstva Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u iznosu od 170.000,00 kuna.

Koncerti se održavaju u sakralnim objektima i reprezentativnim prostorima koji posjeduju orgulje koje je izradila, restaurirala ili održava Umjetnička radionica Heferer, a svake godine predstavi  se nekoliko novoobnovljenih glazbala, zvukovnih spomenika kulture na kojem mladi, ali i afirmirani hrvatski orguljaši, uz svoje kolege vokalne i instrumentalne soliste, predstavljaju orguljsku baštinu svoje domovine.

Jedan od koncerata održan je u ponedjeljak, 5. prosinca u Krapini u Crkvi sv. Nikole, gdje su nastupili  oboist Branko Mihanović te orguljašica Ljerka Očić.

Završni koncert, u sklopu 28. Festivala Orgulje Heferer, održat će se 23. prosinca u 18:30 sati u Gornjoj Stubici u župnoj Crkvi sv. Jurja, a nastupit će sopranistica Valentina Fijačko Kobić, mezzosopranistica Helena Lucić Šego te orguljašica Josipa Leko. Ovaj koncert je sufinanciran sredstvima Općine Gornja Stubica i župnog ureda župe sv. Jurja u iznosu od 7.500,00 kuna.

 

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook