Prethodni članak
Sljedeći članak

Kako napreduje izgradnja zamjenskih kuća: 'Još uvijek ne znamo kad ćemo useliti, ali budemo još malo zbavili'


U sklopu posjeta Krapinsko – zagorskoj županiji i predstavljanja Vladinog programa ublažavanja posljedica klizišta, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić obišao je gradilišta zamjenskih kuća u Slanom Potoku u Gornjoj Stubici.

Ivica Kosec iz Slanog Potoka i njegova obitelj tri su godine čekali na početak gradnje zamjenske kuće, nakon što im je potres uništio kuću u kojoj je živjela peteročlana obitelj. – Dugo je to. Radovi su krenuli prije oko mjesec dana, no koliko vidim dobro napreduju, brzo. Ne znamo točno kada bismo mogli useliti, ali budemo zbavili još malo do nove kuće – kaže Ivan, čija je majka i dalje smještena u Termama Jezerčica, dok se ostali članovi obitelji snalaze kako mogu.

– Susjedi su nam uskočili. Bili smo jedno vrijeme smješteni tu u susjedovoj drvenoj kući, a onda su mi pomogli da si pridelamo malu sobicu tu gore di imamo životinje – kaže Kosec, kojem se gradi kuća od 85 kvadrata.

Mnogo manja od 220 kvadrata kolika je bila izvorna kuća, no, kaže, zadovoljan je, samo da, nakon toliko čekanja, konačno imaju svoj dom.

Sličnog je razmišljanja i Ivan Novina na adresi Slani Potok 95. Dok kuća ne bude gotova, obitelj Novina živi na stanu u Donjoj Stubici, a useljenju se nadaju do Uskrsa.

– Tri i pol godina je prošle od potresa do početka gradnje. Radovi su krenuli u srpnju, no bilo je dosta loše vrijeme pa se nije moglo raditi, no nakon što su napravili temelje, ostalo ide jako brzo i sve izgleda kvalitetno. Rečeno nam je da bismo kuću trebali dobiti gotovu do kraja, znači sa svime pa i namještajem – kaže Novina.

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook