Prethodni članak
Sljedeći članak

HNS: 'U Gornjoj Stubici se protiv našeg kandidata vodi prljava kampanja'

Jedino što mene motivira da budem načelnik u trećem mandatu su projekti koje sam najavio, među njim je izgradnja sportske dvorane i daljnji razvoj naše poslovne zone i izgradnja komunalne infrastrukture – rekao je Krizmanić, pozvavši birače da ih ne obeshrabri negativna kampanja i da mu u nedjelju daju podršku za treći mandat.


Čelni ljudi HNS-a danas su kod Gupčeve lipe održali konferenciju za medije gdje su dali punu podršku aktualnom načelniku Jasminu Krizmaniću za još jedan mandat na čelu Općine Gornja Stubica, ali se i potužili na nekorektnu kampanju od strane protukandidata.

-HNS je treća politička opcija na zagorskoj političkoj sceni, iako to nekima još nije jasno. Imamo 35 općinskih i gradskih vijećnika, 2 županijska, siguran sam 2 načelnika, nekoliko predsjednika općinskih i gradskih organizacija i tu smo potvrdili svoju snagu i treću opciju. Siguran sam da građani prepoznaju našu umjerenu i dobru politiku za budućnost, koju ćemo kao ekipa u budućem razdoblju i dokazati – istaknuo je predsjednik zagorskog HNS-a Robert Šplajt.

Rekao je kako se u Gornjoj Stubici voditi prljava kampanja protiv njihovog kandidata Jasmin Krizmanića. – To nije u redu, to nije politika kakvu vodi HNS , to nije politika kakvu zaslužuju građani Gornje Stubice. Umjesto da se bavi svojim program i radom, on se bavi nečime što nije istina i što je do jučer podržavao i čime se ponosio. Vlado Škvorc je do prije nekoliko mjeseci bio član HNS, koji je govorio da je gornjostubički HNS jedna od najjačih organizacija u Hrvatskoj, a sada pljuje po načelniku, HNS-u i svim projektima za koje je digao ruku i podržavao ih – rekao je Šplajt, dajući punu podršku kolegi Krizmaniću za treći mandat.


Potpredsjednik zagorskog HNS-a Anđelko Ferek Jambrek također se osvrnuo na kampanju koja se vodi u Gornjoj Stubici, nazvavši ju bezobraznom. Rekao je da dolaskom Krizmanića za načelnika, općina Gornja Stubica u ova dva mandata procvala. Pozvao je sve birače Gornje Stubice da daju glas Jasminu Krizmaniću jer ono što on priča je točno, istina i budućnost. Komentirao je i kritike da se Općina prezadužila za vrtić, rekavši da se i Županija zadužila za velike kapitalne projekte, i da je to sasvim u redu, jer se gospodarstvo mora planirati dugoročno. -Moglo se ili uzeti 7 – 8 mil. kuna za vrtić i zadužiti se ili ne prijaviti projekt. Tako da su to priče za malu djecu, onu koja će tek ići u taj vrtić. Ne nasjedajte na takve priče – izjavio je.


Potporu za novi mandat Krizmaniću je došao dati predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj. Pohvalio je rad načelnika Gornje Stubice te rekao da vodi dobru politiku razvoja i pozvao birače da u nedjelju daju glas upravo Krizmaniću kako bi se nastavila briga za daljnji napredak. Čuraj je osudio kampanju u kojoj se broje krvna zrnca i napada obitelj te rekao da bi se i SDP trebao ograditi od takve kampanje.


Aktualni načelnik i kandidat u drugom krugu lokalnih izbora Jasmin Krizmanić rekao je kako se nije mislio osvrtati na svog protukandidata.  -No, ova kampanja koja se vodi protiv mene i moje obitelji stvarno nije u redu, fer ni korektna, uzimajući u obzirom da smo zadnjih 15 godina radili zajedno na projektima. Svima je razumljivo zašto on to radi, isključivo radi sebe i svojih interesa – rekao je Krizmanić. Dodao je da se neće rasplakati, ali da mu napadaju obitelj, to je. 

-Jedino što mene motivira da budem načelnik u trećem mandatu su projekti koje sam najavio, među njim je izgradnja sportske dvorane i daljnji razvoj naše poslovne zone i izgradnja komunalne infrastrukture – rekao je Krizmanić, pozvavši birače da ih ne obeshrabri negativna kampanja i da mu u nedjelju daju podršku za treći mandat.

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook