Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Gupčeva kestenijada uz kestene i mošt okupila ljubitelje prirode i dobre zabave


Tradicionalna Gupčeva kestenijada u Gornjoj Stubici okupila je danas oko tisuću posjetitelja koji su tijekom dana posjetili jednu od najpopularnijih destinacija Gupčevog kraja, Gupčevu lipu.

Kestenijada 'Mošt rezanec i kostanj pucanec' zaista je i ovog puta bila u znaku pečenih kestena, koji su se odlično složili uz mošt vinara Udruge 'Peharček'.

Posjetitelji su rado guštali u gulašu od gljiva, jajima s gljivama, ali domaćim kolačima. Cijelo je druženje bilo 'začinjeno' kulturno – umjetničkim programom. Nastupili su polaznici Dječjeg vrtića 'Jurek', KUD Maruševec iz Varaždina, KUD 'Vrapčanci' iz Zagreba, kao i domaćini, KUD 'Matija Gubec', sa svoje tri sekcije: Ženskom izvornom skupinom žena, dvije folklorne skupine i Tamburaškim orkestrom.

I ove je godine izložbu gljiva pripremila Jadranka Blagec, koja je održala i kratku determinaciju, pokazavši gljive koje trenutno rastu u našim okolnim šumama, a na njezinom bogatom stolu mogle su se vidjeti i razne kreacije, kao i proizvodi od jesenskih plodova, koje Jadranka vrlo brižno i s ljubavlju skuplja i priprema.

Proizvode OPG – ova, od zimnice, domaćeg meda, rakija i likera, ali i raznih rukotvorina, posjetitelji su rado ponijeli svojim kućama.

Najmlađi posjetitelji rado su se pak zabavljali jahajući ponije i uz popularni facepainting, a nakon službenog dijela programa, za zabavu se pobrinuo odličan Daddy cool band.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook