Prethodni članak
Sljedeći članak

Drvo koje je pjevalo: Pod Gupčevom lipom predstava o prijateljstvu čovjeka i instrumenta


Ove nedjelje, u 11 sati, pod Gučevom lipom u Gornjoj Stubici održat će se predstava 'Drvo koje je pjevalo'.

Režiju predstave potpisuje Hrvoje Korbar, igraju Maja Katić, Stanislav Kovačić i Jasmina Bojić, a za produkciju je zaslužan Radio Teatar Bajsić & prijatelji.

Drvo koje je pjevalo je predstava o Violini i Violončelu, prijateljstvu čovjeka i instrumenta, klasičnog i inovativnog, starog i novog, kao i slobode i odgovornosti koju glazba donosi.

Predstava se organizira u sklopu programa Suvremeno u Zagorju, u organizaciji udruga Kućni kolektiv i Kajkaviana, u suradnji s Radio Teatrom i uz svesrdnu pomoć gospodina Božidara Sačera.

Suvremeno u Zagorju je program orijentiran na promociju i prezentaciju domaće i međunarodne suvremene plesne, dramske i cirkuske umjetnosti koji je u potpunosti besplatan za posjetitelje i koji od 2021. donosi suvremenu izvedbenu umjetnost u gradove, mjesta, općine i sela u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Organizacija cjelokupnog programa sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Klanjca te Krapinsko- zagorske županije.

 

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook