Prethodni članak
Sljedeći članak

Dječji vrtić Jurek nosi oznaku 'Naš vrtić je siguran'


Sigurnost djece u vrtiću jedna je od temeljnih vrijednosti, zbog čega je Dječji vrtić Jurek iz Gornje Stubice od samog početka uključen u projekt Hrvatskog Crvenog križa pod nazivom 'Sigurnije škole i vrtići'.

Cilj projekta je poboljšati znanja i ojačati kompetencije svih sudionika odgojno - obrazovnog procesa za teme vezane uz pripreme za izvanredne situacije (potres, požar…), prve pomoći, psihosocijalne podrške i sigurnosti u vrtiću.

Registracijom i prijavom na platformu sigurnija-djeca.hck.hr dobili smo pristup raznim korisnim i edukativnim materijalima koje smo primijenili i proveli u svom radu. Unaprijedili smo svoja znanja i vještine pravilnog postupanja prije, za vrijeme i nakon izvanrednih situacija, savladali sigurnosne postupke (sigurno mjesto u vrtiću, vježbe evakuacije, međusobna koordinacija svih djelatnika), kažu iz vrtića.

Na taj su način povećali razinu sigurnosti u vrtiću i ostvarili postavljene ciljeve, stoga je vrtiću od strane Hrvatskog Crvenog križa nedavno dodijeljena oznaka 'NAŠ VRTIĆ JE SIGURAN!'

 

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook