Prethodni članak
Sljedeći članak

Amatersko dramsko kazalište oduševilo publiku dvjema predstavama u Gornjoj Stubici


Brojne mještane i Gornjostubičance prošlog su petka oduševile i nasmijale čak dvije predstave koje su održane u Društvenom domu u Modrovcu.

Tradicija je to koju već dugi niz godina održava Udruga seljaka općine Gornja Stubica, no koja je u zadnje dvije pandemijske godine bila prekinuta. S dvjema predstava, na temu korone i fizijatrije, održalo je Amatersko dramsko kazalište Sveti Križ Začretje, a nakon predstave organizirano je i druženje uz domjenak.

Kako nam je rekla predsjednica Udruge seljaka Durđica Labaš, za ovakve su manifestacije za vrijeme mjera u pandemiji bili zakinuti, no to ne znači da udruga nije djelovala, u okviru pripisanih mjera.

 – Održavali smo radionice, uglavnom u malom krugu obitelji naših članova. Đurđica Grden i Aana Klanjčić održavale su radionice s krep papirom i komušinom, dok je Stjepan Labaš prikazivao izradu suvenira od drveta. U radionice su uglavnom bila uključena djeca, što nam je i cilj, da se ova tradicija prenese na najmlađe – rekla je Labaš.

Udruga je nedavno pokrenula i obnovi i uređenje zdenca stogodišnjaka u Samcima, uz glavnu cestu prema Mariji Bistrici. Radovi su u tijeku, a osim samog zdenca, uredit će se i okoliš oko njega, postaviti jedna mala sjenica sa klupom, gdje će moći odmoriti hodočasnici.

 

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook