Prethodni članak
Sljedeći članak

ZA DAN ŽENA: Hit predstava o životu Lepe Brene stiže u Zagreb: ‘Pjesma treba spajati, a ne razdvajati’


Ljubitelji kazališta i Lepe Brene moći će uživati u hit predstavi. U Satiričkom će kazalištu Kerempuh 7. i 8. ožujka igrati “Lepa Brena project”. Riječ je glumačko-pjevačko-plesnom komadu koji problematizira fenomen Brenine popularnosti, tragični raspad bivše zemlje, ali i nesretne sudbine svih njezinih građana. Sve to ispričano je kroz ženu koja je bila simbol Jugoslavije; čak pet likova Lepe Brene stopilo se u jednu zajedničku priču i poruku, piše Zagreb.info.

Kazališna predstava nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i jedne hrvatske spisateljice Vedrane Klepice, a sva lica Lepe Brene maestralno su prikazale četiri glumice Jasna Đuričić, Jelena Ilić, Anđela Jovanović i Jovana Gavrilović te jedan glumac Vlada Aleksić.

Glavni su likovi Brena Graditeljstva, Brena Biznismenka, Brena Pjesme, Brena Jugoslavenka i Brena Seksualnosti, čiji se monolozi upliću u vrstu međusobnog razgovora; kako svih pet Brena međusobno, tako i s publikom.

Autori naglašavaju da predstava nije zamišljena samo kao biografska predstava, već kroz Lepu Brenu, najveći simbol showbusinessa Jugoslavije, priča i o kompleksnosti i kontradikcijama posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima, o njegovim društveno-političkim transformacijama, ponosu i bolu, razočaranjima i nadi, ali vidimo i Brenu kao estradnu zvijezdu koja i sama puca pod pritiscima životnih tragedija.

“Predstava me dirnula, glumačka ekipa je lijepo pokazala što nam se dogodilo u društvenom, političkom, ekonomskom, ali i emotivnom životu kroz pet likova Lepe Brene. Počašćena sam što je kroz ovakav projekt prikazana epoha nekadašnje države, uz poruku da nas pjesma treba spajati, a ne razdvajati”, izjavila je Lepa Brena nakon beogradske premijere.

Ova kazališna hit predstava od trenutka premijere obara sve rekorde posjećenosti, bilježi uspjeh u cijeloj regiji, a osim uobičajene publike privlači i gledatelje koji nikad prije nisu ušli u teatar. Nakon predstave, publiku u kazalištu očekuju još neka iznenađenja koja organizatori za sad drže u tajnosti, piše Zagreb.info.

Još članaka iz "Glazba"

Facebook