Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Pjesma za sina: Dario iz Oroslavja glazbom se bavi već 15 godina, a novu je pjesmu posvetio jednoj od najvažnijih osoba u životu


Da je Zagorje prepuno glazbenika koji su se proslavili, to je dio naše povijesti svima poznate. Baš kao i činjenica da je ovaj kraj bogat mladim ljudima koji svoj život posvećuju glazbi ili koji iz hobija i ljubavi prema glazbi stvaraju neku svoju karijeru. Jedan od njih je i Dario Zimić iz Oroslavja, koji je ljubav prema glazbi razvio još od malih nogu.

 Prva, zapažena pjesma

-Oduvijek su me privlačile tipke – započeo je svoju priču 38 – godišnji Dario, koji se glazbom aktivno bavi zadnjih 15 godina. Njegov prvi bend bio je 'Termo bend', za koji je napisao i svoju prvu pjesmu 2009. godine, pod nazivom 'Neću preživjet bez tebe draga'. - Ona se još dan danas često zavrti na lokalnim radio postajama – ponosan je Dario, koji je kasnije surađivao s još nekoliko bendova, a od 2017. član je Energy benda, malog benda od dva člana kojega, kaže, svi u ovom kraju dobro znaju, jer rade najbolje fešte. Uz Daria, koji pjeva i svira harmoniku, u bendu je i Željko Vlahović koji svira klavijature.

 Trag na sceni

Dario je svoju prvu samostalnu pjesmu izdao 2019.. – Htio sam napraviti neku svoju pjesmu i ostaviti trag na glazbenoj sceni. Bila je to pjesma ' Zaplakat ćeš jednog dana'. Do sada sam snimio sedam svojih pjesama kojima sam autor tekstova i glazbe: Voljet ću te život cijeli, Mila moja majko, Lijepa žena, Ja se vraćam, Zaplakat ćeš jednog dana, Samo se javi koja je u duetu sa Mirjanom Bajzec i ova posljednja Slušaj sine. Također sam autor još nekoliko pjesama koje izvode neke moje kolege – kaže Dario.

 

 

Nova pjesma i spot

Povod našeg razgovora bila je njegova nova pjesma 'Slušaj sine', čiji je Dario autor glazbe i teksta. – Pjesma je nastala iz ljubavi prema mojem sinu Luki i on je bio oduševljen kada sam mu rekao da radim pjesmu za njega. Čak mi je i pomogao oko nekoliko stihova – ispričao nam je Dario. Pjesma je snimljena u Studiju 3M kod Maria Plantaka, a dobila je i pripadajući spot, u kojem se kao glavni glumci, uz Daria, pojavljuju i njegova djeca Luka i Tea, a u jednom malom trenutku i supruga Mirjana, koja mu je, kaže, bila velika podrška u cijelom projektu. Snimanje se odvijalo na jednom imanju nedaleko Zaboka u kući za odmor 'Zagorka'. – Svatko od nas dao je neku ideju i tako je nastao spot, a za snimanje i produkciju zaslužan je Rikad Jadan i Fx Studio iz Bedekovčine. Iako je Energy bend, čiji je član, mali bend, to ne znači da im nedostaje svirki. One su uglavnom na nekim privatnim eventima, ali je dobra zabava zagarantirana. Ono što je dalje u planu, jest svakako, otkrio nam je, rad na novim pjesmama, kako za sebe, tako i za druge. – Možda kroz koju godinu izdam i neki album, a možda padne i neki koncert. Nikad se ne zna – zaključio je naš sugovornik.

 

Pjesmu i spot možete poslušati i pogledati na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=yJr_CdzAFy8

 

Još članaka iz "Glazba"

Facebook