Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Mali Matej oduševio okupljene: Ispunio si želju i zasvirao s 'Kavalirima'


Kako se zagorska glazba voli od malih nogu i koliko geni mogu potaknuti sklonost prema tradiciji sviranja i pjevanja zagorske glazbe, pokazao je petogodišnji Matej Sušec iz Strmca kraj Velikog Trgovišća, koji si je ostvario veliku želju i zasvirao s Kavalirima na njihovom koncertu u Zaboku. Matej je postao prava atrakcija kad je samouvjereno stao na binu i 'zasvirao' svoju violinu zajedno s članovima benda.

Oduševio je i 'Kavalire', ali i mnogobrojnu publiku koja mu nije prestajala pljeskati. Kako nam je ispričao Matejev otac Davor, njegov sin već godinu i pol pokazuje sklonost prema sviranju instrumenata, no zadnjih pet mjeseci intenzivno se slušaju 'Kavaliri'. – Sam ih je našao na youtubeu, počeo oponašati, improvizirati njihovo sviranje i naučio je sve pjesme napamet. Obećao sam mu da ćemo ići na koncert i bio je jako razočaran kad je koncert bio odgođen. Ali kad smo doznali novi datum, rekao je da mu moram kupiti violinu da ne dođe na koncert 'samo tak bezveze' – ispričao nam je tata Davor, koji svira trubu i veliki je ljubitelj zagorske glazbe, stoga i ne čudi na je Matej ljubav prema tome naslijedio od njega.

Nakon što su mu kupili igračku violinu, Matej je jedva dočekao koncert. – Vježbao je doma gledajući ih, a jednom ga je prilikom snimila spremačica u vrtiću, koja poznaje frontmena Kavalira i pokazala mu video. Kad smo došli na koncert, upoznali smo se s Danijelom Češnjajem i on je pozvao Mateja da dođe s njima 'zasvirati' na pozornici. Matej je bio oduševljen, ja sam se malo bojao kako će to ispasti, još je mali – rekao nam je tata.

No, Matej je nastup odradio vrhunski. Ljudi su mu pljeskali već kad se počeo penjati na pozornicu, a tek poslije…

- Oduševio je i dečke iz 'Kavalira'. Bili su jako iznenađeni njegovim stavom, oponašanjem sviranja violine, pjevanjem. A Matej je, nakon svog tog uzbuđenja, bio jako sretan i zadovoljan – zaključio je tata.

Ovome još samo možemo dodati kako i mi vjerujemo, baš kao što je rekao i frontmen 'Kavalira': 'Dok su takvi guslari, nema straha za violiniste u Zagorju'.

 

Još članaka iz "Glazba"

Facebook