Prethodni članak
Sljedeći članak

Veliki povratak legende zabavne glazbe: 'Ljudi su me molili da se vratim!

Ovaj pjevač je u sedamdesetima i osamdesetima imao brojne hitove


Dalibor Brun, jedan od naših legendarnih pjevača zabavne glazbe, novom pjesmom "Noćas si u snove došla" sprema se osvojiti radijski eter. Pjesma autora i glazbenog producenta Duška Rapoteca (glazba i aranžman) i Lući Slivar (tekst) odlično se nadovezuje na Brunove dosadašnje singlove koji su obilježili njegovu bogatu karijeru. Sa suprugom Jagodom živi u Viškovu pokraj Rijeke, a nama je otkrio kako se odlučio na povratak na scenu. Za sve je, kaže, bilo krivo gostovanje prošle godine u novogodišnjem programu Nove TV, piše Večernji list.

– Zvali su me znani i neznani i bili su oduševljeni što su me ponovno vidjeli na televiziji. Zaustavljali su me na cesti i rekli da bi me željeli ponovno vidjeti i čuti. Onda je proradila riječka veza. Duško Rapotec rekao mi je da ima pjesme za mene i malo-pomalo nagovorio me na suradnju. Pjesme su mi se jako svidjele, odlučio sam ih snimiti. Već imamo četiri gotove pjesme i spremamo se snimati nove – kaže nam glazbenik koji je karijeru počeo u riječkom sastavu Uragani, a 1968. godine, kao 19-godišnjak, postao član čuvene Korni grupe, s kojom je snimio i singlove "Sonata" i "Magična ruka".

– Prvo sam trenirao nogomet. Igrao sam u Rijeci i Dinamu, a onda sam se počeo baviti glazbom. Između ove dvije ljubavi odabrao sam glazbu. Pobijedio sam na natjecanju Prvi glas i tada je sve krenulo – prisjeća se Brun.

Na početku solo karijere pobijedio je na Zagrebačkom festivalu s pjesmom "Otkad si tuđa žena", a zatim uslijedili brojni hitovi koje i danas svi rado pjevaju - "Nisi ti više crno vino", "Jedna žena plava", "Puna se čaša prelila", "Svi su znali da smo ljubovali" i druge su pjesme koje i danas često možemo čuti u programima domaćih radijskih postaja. Nastupao je na svim najvažnijim festivalima, ali i osvajao brojne nagrade. Imao je i svoj televizijski show "Peta strana studija", zabavnu emisiju koja je tada išla na TV Zagreb.

 

Još članaka iz "Glazba"

Facebook