Prethodni članak
Sljedeći članak

U Pregradi održana humanitarna glazbena večer ROCK H PALNICI 2


Protekle se subote, 2. prosinca u organizaciji udruge Kultokaj održao  drugi po redu humanitarni koncert pod nazivom „Rock h palnici“. Koncert je održan u prostoru Gradske kavane Pregrada.

[sika2]

Koncert su započeli Petrak&Petrak koji su svojim izvedbama lagano uveli publiku u večer. Nakon njih publiku su zagrijali dečki iz Pregrade, bend Pixxoper. Za kraj, novo glazbeno ime na sceni - Soba 9, koji su svojim nezaboravnim izvedbama držali publiku na nogama do samog kraja.

Ulaz je bio slobodan, a prikupljali su se dobrotvorni prilozi koji će se kao donacija uplatiti na račun Osnovne škole Janka Leskovara Pregrada, kako bi učenicima slabijeg imovinskog statusa bio omogućen odlazak na “Školu u prirodi”. Do kraja večeri sakupljeno je 480 eura.

Prvi humanitarni koncert “Rock h palnici” održan je 2022. godine., a projekt je nastao na inicijativu nekoliko entuzijastičnih mladih Pregračana koji su htjeli omogućiti aktivnu podrška lokalnim glazbenicima kroz organizaciju humanitarnog rock koncerta te podizanje društvenog i glazbenog života za Pregračane i Pregračanke, posebice za mlade.

“Kada smo razvijali ideju za ovaj projekt, nismo bili ni svjesni koliki utjecaj možemo imati na društvo. Krenuli smo sa skromnom idejom da napravimo nešto u čemu ćemo uživati, ali nismo mogli pretpostaviti da će odaziv biti toliko dobar. Nakon prošlogodišnje svirke, shvatili smo da je ovaj projekt više od subotnjeg koncerta. Grad Pregrada prepoznao je potencijal te su nas ponovno odlučili podržati. Ugodno smo iznenađeni prikupljenim sredstvima, a to dokazuje koliko su naši ljudi stvarno spremni ujediniti se kada je to najpotrebnije i na tome im hvala.” - ispričala nam je Dora Kolar, članica udruge Kultokaj i organizatorica koncerta.

Ovaj projekt budi lokalnu alternativnu glazbenu scenu, a sudeći po odličnoj posjećenosti, brojnim pohvalama i pozitivnim komentarima ovakav događaj postaje tradicija.

H Palnici nema podjela, nije važno odakle si, jesi li star ili mlad. Potrebno je puno dobre volje i dobre energije na jednom mjestu da se ovakve stvari ostvare. Bitno je pronaći pravi trenutak, mi smo taj trenutak čekali i dočekali.” - rekao je član pregradskog benda Pixxoper.

Za realizaciju ovog projekta zaslužni su svi glazbenici koji su nastupili, Klemen Govedić koji se pobrinuo za ozvučenje, Slaven Janđel koji je događaj ovjekovječio fotografijom, PROSTOR Brewing, Staklorez Burić i mnogi drugi.

Organizator ovog događaja je Udruga Kultokaj, projekt je sufinanciran sredstvima Grada Pregrade, a glazbeni program je pod pokroviteljstvom Hrvatskog društva skladatelja.

FOTO: Slaven Janđel

Još članaka iz "Glazba"

Facebook