Prethodni članak
Sljedeći članak

U crkvi na Trškom vrhu održan fantastičan međunarodni koncert


Festival orgulje Heferer u svom 29. izdanju postao je međunarodna manifestacija. Uspostavljeni su kontakti s Knjižnicom Šmarje pri Jelšah u Sloveniji i 17. kolovoza 2023. u sklopu manifestacije Rokovo poletje u Muzeju baroka održan je koncert primadone HNK u Zagrebu Valentine Fijačko uz orguljsku pratnju Josipe Leko.

Uzvratni koncert održale su mlade slovenske umjetnice sopranistica Ema Pavlič i organistica Petra Bračko 10. rujna 2023. u crkvi Majke Božje Jeruzalemske na Trškome Vrhu iznad Krapine. Sedamdesetak osoba u publici pristiglih iz Slovenije i Hrvatske uživalo je u prekrasnom programu kojeg su pripremile mlade umjetnice. Umjetnicama se zahvalio i Grad Krapina jer je upravo navedeni koncert bio završni događaj bogatog ovogodišnjeg Tjedna kajkavske kulture. Drago nam je što je i udruga Kajkaviana dala svoj organizacijski prilog ovom vrijednom događaju.

Sljedeći koncert održat će se na Cresu, a na njemu će nastupiti Valentina Fijačko Kobić, sopran i  Jasmina Belošević na orguljama.

Još članaka iz "Glazba"

Facebook