Prethodni članak
Sljedeći članak

Provedite nedjeljnu večer uz poznate skladbe koje će izvesti Gradski puhački orkestar Krapina

U nedjelju, 9. kolovoza na lokalitetu Stari grad Krapina, Gradski puhački orkestar Krapina održat će koncert s početkom u 19:00 sati


U nedjelju, 9. kolovoza na lokalitetu Stari grad Krapina, Gradski puhački orkestar Krapina održat će koncert s početkom u 19:00 sati. Ovo je drugi koncert Gradskog puhačkog orkestra u okviru projekta Ključ kulture za sve generacije koji provodi Pučko otvoreno učilište Krapina.

Za nedjeljni nastup orkestar je pripremio jednosatni program sastavljen većinom od domaćih, kajkavskih skladbi uz nekoliko svjetski poznatih melodija. Orkestrom će ravnati mag. mus. Davor Zrinščak, umjetnički voditelj koji je tu ulogu preuzeo 15. rujna prošle godine od Branka Cvrtile. Uz orkestar te uz klavirsku pratnju Kristijana Sinkovića nastupit će i domaći pjevač Filip
Mikša.

Gradski puhački orkestar trenutno broji 44 aktivna člana od kojih najmlađa članica ima 12, a najstariji član 75 godina. Najstariji član i ujedno jedini njegov član još od osnivanja 1959. godine upravo je Branko Cvrtila, dirigent orkestra proteklih 40 godina. Uz pretežno muško članstvo u orkestru je zastupljeno i 8 glazbenica. Probe održavaju jednom tjedno, a pred nastupe i dva do tri puta tjedno.

- Ovim putem pozivam sve mlade polaznike glazbenih škola da se priključe radu orkestra. Tako
će steći nova glazbena znanja i iskustva, steći nove prijatelje te s orkestrom doživjeti nezaboravna putovanja i nastupe diljem Hrvatske kao i van granica naše zemlje - rekao nam je Dragan Vidović, tajnik udruge Gradski puhački orkestar Krapina.

Zahvaljujući projektu Ključ kulture za sve generacije Gradski puhački orkestar nabavio je nove instrumente i opremu te financirao rad dvojice dirigenata što je doprinijelo napretku u kvaliteti izvođenja glazbenih djela. Ovo će biti drugi koncert u sklopu projekta, dok je prvi održan u prosincu.

 

Još članaka iz "Glazba"

Facebook