Prethodni članak
Sljedeći članak

Poznato je tko će se iduće godine natjecati na Dori


Nakon ‘Mame ŠČ‘ stiže ‘Babaroga‘. Tako se zove pjesma s kojom Let3, naši ovogodišnji eurovizijski predstavnici koji su na Eurosongu u Liverpoolu osvojili 13. mjesto, jurišaju na Doru 2024. ‘Babaroga‘ je, doznajemo od izvora bliskih vrijednoj riječkoj ekipi, brza pjesma u kojoj se riječki rockeri poigravaju i elektronskim zvukovima.

Brkati majstori s Kvarnera 24. veljače neće biti jedini koji će na Dori predstavljati svoju regiju. Tu su i nekadašnji pobjednici HTV-ovog showa ‘Zvijezde pjevaju‘, Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin s pjesmom ‘Vodu piti, trizan biti‘, Boris Štok sa skladbom ‘Can We Talk‘, Stefany Žužić s pjesmom ‘Sretnih dana dat‘ će bog‘, te Damir Kedžo koji će na Dori pjevati ‘Voljena ženo‘, piše Jutarnji.

Zeleno svjetlo‘ za Eurosong tražit će i Vinko Čemeraš, pobjednik treće sezone HTV-ovog showa The Voice, sa skladbom ‘Lying eyes‘, Lana Mandarić, finalistica nedavno završenog RTL-ovog ‘Superstara‘ s pjesmom ‘More‘, nekadašnji finalist spektakla ‘The Voice‘ Alen Đuras sa skladbom ‘A Tamburitza Lullaby‘...

Na Dori će se nadalje natjecati i grupa Vatra s za sebe netipičnom skladbom ‘Slatke suze, gorka ljubav‘, u kojoj se poigravaju zvukovima prirode, grupa Pavel s pjesmom ‘Do mjeseca‘, Zsa Zsa koja će pjevati ‘Probudi usne moje‘, The Splittersi koji se na izbor domaće pjesme za Eurosong vraćaju s pjesmom ‘Od kad te sanjam‘, a bit će tu, po prvi put i Arsenova unuka, Lu Dedić, sa skladbom ‘Plavi leptir‘.

Žiri Dore činili su Željko Mesar, predsjednik žirija, Igor Geržina, glazbeni producent u RJ Glazba HRT-a, Dražen Miočić, urednik programskog kanala HTV 4, Robert Urlić, urednik u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija, Tomislav Krizmanić, predsjednik OGAE Hrvatska i Ema Gross, glazbena urednica u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija.
Oni su odabrali 24 pjesme koje će se boriti za titulu predstavnice Hrvatske na Eurosongu te 4 rezervne pjesme u slučaju nemogućnosti nastupa ili odustajanja finalista. Premda ljudi s HRT-a to još uvijek ne žele službeno potvrditi, izgledno je da će se Dora ove godine odvijati tijekom više večeri. U ovom trenutku još uvijek se ne zna hoće li se natjecanje održati u Opatiji ili Zagrebu, piše Jutarnji.

Još članaka iz "Glazba"

Facebook