Prethodni članak
Sljedeći članak

Poznat je i program krapinskog festivalskog koncerta, „Popevke za navek“, kao i izvođači

Ovaj pjevački trio medijski je prisutan između dviju festivalskih godina i publika ih voli, godinama estradne prisutnosti usprkos


Poznat je i program krapinskoga festivalskog koncerta, 11. rujna, zvanog „Popevke za navek“. Izvodit će ih i neki „pjevači za navek„, kao što su Gabi Novak, Tereza Kesovija i Zdenka Kovačiček. Dakako, veseli njihov festivalski dolazak, jer ovaj pjevački trio medijski je prisutan između dviju festivalskih godina i publika ih voli, godinama estradne prisutnosti usprkos.

 

 

 K tome, raspjevane su dame zadužile kajkavsku popevku. Gabi je festivalskoj Krapini darovala cijeli izvedbeni opus, od simbolične popevke „Dugo me ni bilo“ iz 1971. godine do 1991. i „Fališ mi“. Dakako, obje sa skladateljskim potpisom Arsena Dedića, koji je uglazbio stihove velikog Drage Britvića. Jamačno će raznježiti publiku pjevajući evergreensku „Oko jedne hiže navek ftiči lete“ iz 1980. godine. „I nek zorje ostaneju tam“, poručit će Tereza i podsjetiti na 2002. godinu i skladateljski uradak umjetničkoga ravnatelja Siniše Leopolda, koji će biti zastupljen s još dvije popevke, kao i Arsen Dedić. Lijepo što organizator nije zaboravio Viktora Crneka i u program uvrstio njegovu popevku „Zagorje živi navek“ iz festivalske 1975. godine. Sasvim razumljivo što će je pjevati njegovi „Ilirci“, koji će nastupiti i s Elvirom Voćom koja će podsjetiti na „Zagorje moje zeleno“.

„Došel bum vu Zagorje nazaj“, obećat će Bojan Jambrošić, a njegov međimurski kolega Đuka Čaić pitat će „ kam da se pojde“. Odgovorit će mu Ivan Benc „Mi smo tu navek“. Možda „Pri staroj vuri“- nadovezat će se Tanja Mršić ili „Pod starim krovovima“ Marka Novosela, u interpretaciji Ivana Mihovca, koji je na prošlogodišnjem Prvom glasu Hrvatskoga zagorja u Sv. Križu Začretju osvojio nagradu za interpretaciju kajkavske popevke. Ma gdje bili, ne može se bez Robićevih „Mužikaša“ i Kvarteta „Gubec“ kao i bez „Popevke za domaju“ i Ive Ranogajec Inkret. Nije to jedina „popevka za navek“ pokojnoga Vanje Lisaka, jer Savski valovi pitat će se „Kam je vušel vujec Štef“. Uglazbljeni tekst Miše Doležala 1973. pjevali su varaždinski pjevači Jagoda Leskovar i Milivoj Benčić, koji je mlad poginuo u prometnoj nesreći. „Gde si sad moj prijatel“, žalovat će Rajko Suhodolčan.

 

„Otišel je cug“reći će Hrvoje Hegedušić, a tješit će ga Gordana Ivanjek i Ivan Benc, jer „Kaj je, je“. Ne znamo hoće li će rockerica Zdenka Kovačićek sjetno žaliti za „cajtima kraj tebe“, misleći na skladatelja Dalibora Paulika, autora teksta Radovana Novinu ili aranžera Josipa Cvitanovića. „Lepa moja domovina“ pjevat će ludbreška sopranistica Barbara Othman, uz uvjeravanje svetokriške pobjednice Marije Krnić kako „ova je zemla tkana od zlata“. Kad je o krapinskom Festivalu riječ „nemre, nemre lepše bit“, jer „mi smo dečki kaj pijemo stoječki“ uvjeravat će „Gupci“.“Gda bi bili si kak mi“, reći će Tanja Mršić, uz „tancaj,tancaj“, ali i epidemiološko upozorenje Soulfingersa „budi trezen, budi fer“.

 

Maja Vučić podsjetiti će na „svate“. Uostalom, „sve počinja v Zagorju“, sa Sinišom Doronjgom i Radekom Brodarcom. I jedna „za vse pajdaše stare“ i Đuku Čaića, ali i „angeluš“ sa Samoborcem, Rokom Vuškovićem. Od koncertantnih pjevača sudjelovat će i Barbara Suhodolčan, Lucija Jelušić, Josipa Lončar, Miroslav Živković i solist Opere HNK Nikša Radovanović. Ma, „nemre, nemre lepše bit“, pjevalo se već festivalske 1970., prije 50 festivalskih let.
 

 

Još članaka iz "Glazba"

Facebook

Zbog kiše koja se ledi u dodiru s tlom za sav promet zatvorene su: -dionica autoceste A7 između čvorova Sveti Kuzam i Šmrika, u oba smjera; -DC1 Karlovac-Gračac; -DC25 Korenica-Lički Osik; -DC42 Poljanak (g.ž.KA) - Poljanak (g.ž.LS); -DC52 ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program