Prethodni članak
Sljedeći članak

Posljednji ispraćaj Rajka Dujmića 17. kolovoza na zagrebačkom krematoriju, službena komemoracija u rujnu

Dujmić će biti pokopan u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju


Osim impozantnog opusa pjesama, njih čak oko 2000, velikih suradnji i prijateljstva, iza Rajka Dujmića, jednog od najcjenjenijih autora hrvatske pop-glazbe, ostao je neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbenoj povijesti. Upravo zbog njegove bogate ostavštine i velikog doprinosa glazbi Dujmić će biti pokopan u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju. Kako doznajemo od prijatelja i suradnika, posljednji ispraćaj ovog velikog skladatelja, producenta i glazbenika trebao bi se održati u ponedjeljak, 17. kolovoza, na zagrebačkom krematoriju.

Njegova udovica Snježana istaknula je u kratkom razgovoru da će sve informacije o posljednjem ispraćaju svoga pokojnog supruga s javnošću podijeliti u ponedjeljak. Inicijativa za pogreb na Mirogoju došla je od obitelji uz podršku Hrvatskog društva skladatelja, a zemljište za posljednje počivalište među zaslužnim građanima obitelji Rajka Dujmića ustupit će Grad Zagreb, piše Jutarnji list.

Oni će za svog istaknutog člana pripremiti komemoraciju, vjerojatno u obliku koncerta, no tek u rujnu, s obzirom na to da je većina glazbenika, Dujmićevih prijatelja i suradnika trenutačno na godišnjim odmorima. Istaknuli su da žele oproštaj koji će biti “dostojanstven i primjeren Rajkovu značaju i veličini, kako je za RTL istaknuo Antun Tomislav Šaban, tajnik Hrvatskog društva skladatelja.

Još članaka iz "Glazba"

Facebook